13 Ağustos 2012 Pazartesi

Kuru Fasulyeli Kek (Yalancı Kestaneli Kek)

:))) Bilinen bir tarif aslında. Kestaneye benzerliği sebebiyle yemişliğimiz çok olsa gerek :) Ben de ev ahalisini bir kandırayım dedim. Annemin haşlayıp şişelere koyduğu fasulyelerden kullandım. Hazır haşlanmış olunca elimin altında, üşenmedim yaptım.
Gayet iyi oldu. Kimse fasulyeli olduğunu anlayamadı. Tabi kestane de öyle çok aromalı birşey olmadığı ve kekin yapısı da haşlanmış kestaneye uyduğu için insanlar kestaneli dediğinizde inanıyorlar :)








Kuru Fasulyeli Kek
Malzemeler
2 su brd. haşlanmış fasulye
3 büyük yumurta
1 su brd. tozşeker
1 su brd. iri çekilmiş ceviz
1/2 su brd. un
1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
2 su brd. süt
100 ml krema
1 çay brd. tozşeker
20 gr bitter çikolata


Yapılışı:
  • Fasulye püresi için 2 su brd. haşlanmış fasulyeyi blender ile püre haline getirin.
  • Bir kaba yumurtaları kırın ve tozşeker ile köpük köpük olana dek çırpın.
  • Fasulye püresini, unu, ceviz içini ve kabartma tozunu da ekleyip bir kaşıkla karıştırın.
  • Dibi yağlanmış kelepçeli kalıba döküp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • Bu sırada küçük bir tencerede 1 su brd. süt ile un ve nişastayı iyice çırpın.
  • Yumurta sarısını da ekleyip tekrar çırpın.
  • Tozşeker, sütün geri kalanı ve kremayı da ekleyip ocağa alın ve karıştırarak pişirin. Koyu kıvamlı bir puding olmalı.
  • Ocaktan aldıktan sonra bitter çikolatayı küçük parçalara kırıp kremaya ekleyin ve iyice eritip karıştırın.
  • Ara ara karıştırarak soğutun.
  • Kek piştikten sonra fırından alıp soğumasını bekleyin. İyice soğuduktan sonra üzerine soğumuş kremanızı sürün. İster çikolata parçalarıyla, ister kestane şekeri kırıntılarıyla istediğiniz gibi süsleyip, servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

13 yorum:

  1. çok değişik bir tarif olmuş...
    canım elleirne sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) çok ilgimi çeken bir tarifti gerçekten.

      Sil
  2. Cok seviyorum bu keki.cok kandırıldım kestaneli diye:)ellerine sağlık cok hoş ve leziz görünüyor..
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) kanmamak elde değil ki, bir farkı yok neredeyse. Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Çok merak ettim şimdi:)
    Hep duyardım lakin hiç denemek kısmet olmamıştı fasülyeli keki.
    Görüntü zaten direkt kestane çağrıştırıyor:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak uyandırıyor olması güzel :) deneyin bence.

      Sil
  4. Çok güzel gözüküyor ;) ellerinoze sağlık

    YanıtlaSil
  5. Hiç yapmadım ama arkadaşımda yedim.Gerçekten kestane tadında oluyor,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Senin görüntüne güvenip, ilk davetimde bunu yapmayı düşünüyorum. Ertelediğim tariflerden birisi elenmiş olur böylece..

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten güzel oldu. Bir hafta içinde 2 kere pişirdim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Sıvı yağ varmı

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma