Limon temalı^^ doğum günümün içeceği önceden de bahsettiğim gibi zencefilli limonataydı. Geçenlerde markette gördüğüm zencefillerden almış ve limonata yapmak için bekletmiştim. Çok ağır bir kokusu olmaması için çok fazla zencefil kullanmadım. Hafif aromasıyla yeterliydi benim için.
Zencefilli Limonata
Malzemeler
1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
1 limon kabuğu rendesi
1 su brd. tozşeker
1,5 su brd. su
4 limonun suyu
3 su brd. soğuk su(isteğe göre daha fazla)
Buz, limon dilimleri, taze nane yaprakları
Yapılışı:
- Tozşekeri, suyu, zencefili ve limon kabuklarını bir cezveye alıp kaynamaya bırakın.3-5 dk kaynatın.
- Ocaktan aldığınız şurubu biz süzgeçten geçirin ve 3 su brd. soğuk su ile birlikte bir sürahide karıştırın.
- Limonların suyunu sıkıp yine süzerek sürahiye alın ve karıştırın.
- Sürahiye limon dilimleri, nane yaprakları ve buz atıp süsleyebilirsiniz.
Not: Şeker oranı bana fazla geldiği için 1 su brd. kadar su ekledim. Şekeri dilediğiniz gibi ayarlayabilmek için 3 su brd. soğuk sudan sonra kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Deniz'cim yazın evden mümkün olduğunca eksik etmem limonatayı fakat zencefilli yapmamıştım.El
YanıtlaSillerine sağlık sevgiler.
Teşekkür ederimmm. Yaa sıcaklarda sürekli sıvı tüketmek istiyor insan ve ellerin "kola"ya gitmemesi için böyle ev yapımı, sağlıklı lezzetler gerekli bence de.
Sillimotayı çok severim...
YanıtlaSilama zencefilli hiç denememiştim :))
her şeyin bir ilki vardır değil mi? :))
elleirne sağlık...
sevgiler...
Evet evet :) Hoşunuza gider umarım.
Sil