12 Ağustos 2012 Pazar

Zencefilli Limonata

Merhaba. Bu yazki favorilerimde, limonata birincilik kürsüsünü kimseye devretmemeye kararlı.
Limon temalı^^ doğum günümün içeceği önceden de bahsettiğim gibi zencefilli limonataydı. Geçenlerde markette gördüğüm zencefillerden almış ve limonata yapmak için bekletmiştim. Çok ağır bir kokusu olmaması için çok fazla zencefil kullanmadım. Hafif aromasıyla yeterliydi benim için.


Zencefilli Limonata
Malzemeler
1 yemek kaşığı doğranmış zencefil
1 limon kabuğu rendesi
1 su brd. tozşeker
1,5 su brd. su
4 limonun suyu
3 su brd. soğuk su(isteğe göre daha fazla)
Buz, limon dilimleri, taze nane yaprakları

Yapılışı: 
  • Tozşekeri, suyu, zencefili ve limon kabuklarını bir cezveye alıp kaynamaya bırakın.3-5 dk kaynatın.
  • Ocaktan aldığınız şurubu biz süzgeçten geçirin ve 3 su brd. soğuk su ile birlikte bir sürahide karıştırın.
  • Limonların suyunu sıkıp yine süzerek sürahiye alın ve karıştırın. 
  • Sürahiye limon dilimleri, nane yaprakları ve buz atıp süsleyebilirsiniz. 
Afiyet olsun!

Not: Şeker oranı bana fazla geldiği için 1 su brd. kadar su ekledim. Şekeri dilediğiniz gibi ayarlayabilmek için 3 su brd. soğuk sudan sonra kontrol etmenizi tavsiye ederim.


4 yorum:

  1. Deniz'cim yazın evden mümkün olduğunca eksik etmem limonatayı fakat zencefilli yapmamıştım.El
    lerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimmm. Yaa sıcaklarda sürekli sıvı tüketmek istiyor insan ve ellerin "kola"ya gitmemesi için böyle ev yapımı, sağlıklı lezzetler gerekli bence de.

      Sil
  2. limotayı çok severim...
    ama zencefilli hiç denememiştim :))
    her şeyin bir ilki vardır değil mi? :))
    elleirne sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet :) Hoşunuza gider umarım.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma