Çorbanın terbiyesi katılmadan önceki hali..
Terbiyeli Köfteli Çorba
Malzemeler
Köftesi İçin
200 gr yağsız kıyma
1 yumurta beyazı
2 yemek kaşığı pirinç
Tuz, karabiber
(dilerseniz çok ince doğranmış maydanoz)
6-7 su brd. su
1,5 çay brd.bulgur
1 su brd. haşlanmış bezelye
3 yemek kaşığı haşlanmış tane kuru fasulye
Doğranmış maydanoz ve kereviz yaprağı
Terbiyesi İçin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 su brd. yoğurt
1-2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Öncelikle ılık suyla pirinci yıkayıp, suyunu süzüp iki kat kağıt havluda kurutuyoruz.
- İyice kuruyan pirinçleri bir kaseye alıp kıyma, yumurta beyazı, tuz ve karabiberle (dilerseniz çok ince doğranmış maydanoz) birleştirip iyice karıştırıyoruz.
- Kıymadan minik parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Un serpilmiş bir tepsiye diziyoruz.
- Bu sırada tenceremize suyu koyup kaynatıyoruz. Bulguru ve köteyi de ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
- Bu arada bir kasede yoğurdu, un ve yumurtayı çırpıyoruz. Üzerine limon suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Köfteler ve bulgurlar piştikten sonra bezelye, fasulyeler, doğranmış maydanoz ve kereviz yaprağını da ekleyip karıştırıyoruz.
- Terbiyemizi yavaş yavaş, çorbayı karıştırarak tencereye ekliyoruz. Bu aşama önemli çünkü birden dökersek çorba kesilecektir.
- 1-2 dk daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp servis edebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder