9 Ağustos 2012 Perşembe

Terbiyeli Köfteli Çorba

Geçen akşam ablamın pişirdiği, evdeki malzemelerle ortaya çıkan, lezzetli mi lezzetli bu çorbaya isim bulamadık. Daha önce yengemin ekşili köfte için hazırladığı ve yarısı dondurucuya kaldırılmış olan köftelerle, konserve bezelye ve benim bir tarif için açtığım, annemin getirdiği tane fasulye konservesi, bir de pirinç bittiği için bulgur kullanmak zorunda kaldığımız değişik terbiyeli bir çorba bu. Hele içine kereviz yaprağı da ekleyince offff :)) Tadı tek kelimeyle mükemmeldi.



Çorbanın terbiyesi katılmadan önceki hali..

Terbiyeli Köfteli Çorba
Malzemeler
Köftesi İçin
200 gr yağsız kıyma
1 yumurta beyazı
2 yemek kaşığı pirinç
Tuz, karabiber
(dilerseniz çok ince doğranmış maydanoz)

6-7 su brd. su
1,5 çay brd.bulgur
1 su brd. haşlanmış bezelye
3 yemek kaşığı haşlanmış tane kuru fasulye
Doğranmış maydanoz ve kereviz yaprağı

Terbiyesi İçin
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 su brd. yoğurt
1-2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:
  • Öncelikle ılık suyla pirinci yıkayıp, suyunu süzüp iki kat kağıt havluda kurutuyoruz.
  • İyice kuruyan pirinçleri bir kaseye alıp kıyma, yumurta beyazı, tuz ve karabiberle (dilerseniz çok ince doğranmış maydanoz) birleştirip iyice karıştırıyoruz. 
  • Kıymadan minik parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Un serpilmiş bir tepsiye diziyoruz. 
  • Bu sırada tenceremize suyu koyup kaynatıyoruz. Bulguru ve köteyi de ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz. 
  • Bu arada bir kasede yoğurdu, un ve yumurtayı çırpıyoruz. Üzerine limon suyu ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Köfteler ve bulgurlar piştikten sonra bezelye, fasulyeler, doğranmış maydanoz ve kereviz yaprağını da ekleyip karıştırıyoruz. 
  • Terbiyemizi yavaş yavaş, çorbayı karıştırarak tencereye ekliyoruz. Bu aşama önemli çünkü birden dökersek çorba kesilecektir.
  • 1-2 dk daha karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıp servis edebiliriz. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma