Geçen haftalarda yaptığım ve hafifliğinden dolayı beğeni kazanan pastamı sizlerle de paylaşayım dedim.
Aslında tarif vermeyecektim ama kremasını hazır puding kullanmak yerine (çok şekerli oldukları için) kendim yaptım. O yüzden belki bu şekilde denemek isteyen olur diye yazacağım.
NOT:Ben 36 adet (1 paket + 3-4 adet daha) bisküvi kullanarak 4'erli sıra yaptım. Eğer evinizde 1 paket bisküvi varsa 27 adetten 3'erli sıra olarak yapabilirsiniz, 4'erli sıraya 1 paket bisküvi yetmiyor.
Muzlu Bisküvili Pasta
Malzemeler
36 veya 27 adet petibör bisküvi
2 adet muz
Üzerine serpmek için hindistancevizi rendesi
Kreması İçin:
1 yemek kaşığı un
1,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
3 su brd. süt
1/2 su brd. tozşeker
1 paket vanilin veya 3-4 damla Dr. Oetker vanilya aroması
Yapılışı:
- Un, nişasta, tozşeker ve 1 brd. sütü küçük bir tencereye alıp tel çırpıcı ile iyice çırpın.
- Kalan sütü tencereye ekleyip ocağa alın.
- Birkaç damla vanilya aroması veya 1 paket vanilini ekleyip karıştırarak, koyulaşıp, puding kıvamı alana dek pişirin.
- Birkaç tık kaynayınca ocaktan alın.
Düz bir zemine alüminyum folyo veya streç film serin. Üzerine bisküvileri yukarıdaki gibi dizin. Ben 4'lü sıra yaptım.
Pişirdiğimiz kremayı kalıplaşmaması için arada çırpın. İlk sıranın zerine 3-4 yemek kaşığı yayıp ikinci sıra bisküviyi dizin. Aynı şekilde onun üzerini de krema ile kaplayın.
Üçüncü sıra bisküviyi de dizin. Üzerine çok az krema sürün. Muzların iki ucunu biraz kesip her tarafının aynı kalınlıkta olmasını sağladıktan sonra, muzları orta sıraya uzunlamasına yerleştirin.
Alüminyum folyonun iki yanından ellerinizle yukarı doğru kaldırarak pastaya piramit şekli verin. Ellerinizle çok hafif bastırarak şeklini verdirdikten sonra alüminyum folyoyu açın.
Bisküvilerin açıkta kalan kısımlarını da yukarıdaki gibi kremayla sıvadıktan sonra üzerine ve yanlarına hindistancevizi serpiştirin. Pastayı bir tepsiye alıp buzdolabına kaldırın. 1-2 saat güzelce soğuduktan sonra servise hazır olacaktır.
NOT: "Petibör" piskevitiiii gitmişim "pötibör" yazmışımmm. Halbuki yazarken de diyordum "bu böyle mi yazılıyodu yeaaa?" Düzeltmeyi yaptım. Güncelleme o sebepten ;)
Afiyet olsun!
Görüşmek üzere.
Selam hayirli sabahlar ellerinize saglik uzun zamandir yapmadim cok güzel görünüyor afiyetler olsun.
YanıtlaSilMerhaba size de iyi günler.. Teşekkürler.
SilBende çilekli yapmıştım Deniz'cim tatlı lor ile harika oluyor.Ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilÇileklisi de güzel oluyordur eminim.
SilSevgiler.
Canım bunu hemen denemek istiyorum. Hem kolay gibi de görünüyor. Misafirler içn çok hoş olur.
YanıtlaSilSadece o yuvarlama kısmını yapabilirmiyim emin değilim. Ama deneyeceğim. Çok teşekkürler canım.
Sevgiler...
Çok basit bir tatlı, kolayca yaparsınız. Yalnız bisküvileri yuvarlamıyoruz, iki yandan ellerimizle destekleyerek yukarı kaldırıyoruz yanlardaki sıraları. Yani piramit şekli veriyoruz.
SilDeniz'ciğim, bunu iyi ki söyledin. Yoksa ben başlayacaktım yuvarlamaya. Sanırım bugün deneyeceğim. Umarım sana güzel haberlerle gelirim :))
SilSevgiler canım.
Bekliyorum :)
SilHem basit,hem de şık.Daha ne olsun.Teşekkürler.
YanıtlaSilBen teşekkür ederim :)
Silmuzlu pasta sevilmez mi hiç...
YanıtlaSilben şahsen çok severim...
ayrıca tarifinide çok sevdim canım...
ellerine sağlık...
Beğenmene sevindim Şirinecim. Teşekkürler.
SilOyyy şimdi olsa da yesek:) Tarifin için çok teşekkür ederim:)
YanıtlaSil:)) Ben teşekkür ederim.
SilBlogcu olmadan yapabildiğim tek pastaydı:)
YanıtlaSildüşündüm de,aslında blogumda ben de yayınlamalıyım,zira çoğu kere cankurtaranım olmuştur.:)
Hindistan cevizi detayı çok hoş.
yapınca mutlaka eklicem inşAllah..
Muhabbetle Denizciğim..
Tabii :) Mutfaklarımızda yeri büyüktür. Paylaşmalı bence de. Hem bir de senin yorumunla görelim değil mi?
SilTeşekkürler uğradığın için. Sevgiler.
Bayılırım ama ne yalan söyleyeyim hep çilekli yapardım.Muzlusunu da hemen deneyeceğim.Elinize sağlık.
YanıtlaSilBen de yaza çileklisini denemeyi düşünüyorum.
SilTeşekkür ederim ziyaretiniz için.
YanıtlaSilÇok severimmmm.Çok sıkta yaparım.Nefis görünüyor gerçekten.
YanıtlaSilEllerine sağlık
ayyyyyyyyyyy çok lezzizzzzzz ne kadar guzel bir fikir
YanıtlaSilGene çok güzel sunumlu ve net anlatımlı bir paylaşım olmuş. Kimsenin yemeyi reddedemeyeceği şeyler paylaşıyorsun. Ben tabi tatlı kısmını sadece yalanmakla geçiştiriyorum, diyetten falan değil becerememekten ötürü. :)) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim İlhan Bey, ama bu tatlı öyle pratik ki siz de kolayca yapabilirsiniz. Kaçmayın bu işten, bi deneyin bence :))
Sildenizim cok pratik deneyeyim insAllah ablam
YanıtlaSilcok kelimede bende takilirim
sen yazarken bir görsen gülme krizine girersin
ellerine saglik yavrucum
sevgilerimi dualarimi biraktim .
Sevgiler benden de :)
SilTarif; basit ,anlaşılır, uygulaması kolay, pratik hele benim gibi mutfakla arası olmayanlar için ideal…
YanıtlaSilSonuç; mükemmel, hafif ve lezzetli ,içinizi baymayan türden..
Not: seçici olan kızım çok beğendi
Bu güzel tatlı tarifinin paylaştığınız için teşekkür ederim.
Diğer tarifleriniz de denenmek için sıradalar
Başarılarınızın devamını diler saygılar sunarım.
Tarifleri denedikçe sonucu sizinle paylaşacağım.
Emsal ÇEVİK
Denemenize ve beğenmenize çok sevindim.
SilSonuçları paylaşmanız da çok mutlu eder beni. Teşekkür ederim güzel ziyaretiniz için.
pasta kremasıyla deneyeceğim ben:):)
YanıtlaSilçok güzel olacağına eminim:)
ellerinize sağlık:)