20 Kasım 2012 Salı

Muzlu Bisküvili Pasta

Bisküvili pastaları pratikliği sebebiyle çok seviyorum. Zaten çok sık yapılan, herkesin bildiği bir tarif bu.
Geçen haftalarda yaptığım ve hafifliğinden dolayı beğeni kazanan pastamı sizlerle de paylaşayım dedim.
Aslında tarif vermeyecektim ama kremasını hazır puding kullanmak yerine (çok şekerli oldukları için) kendim yaptım. O yüzden belki bu şekilde denemek isteyen olur diye yazacağım.




NOT:Ben 36 adet (1 paket + 3-4 adet daha) bisküvi kullanarak 4'erli sıra yaptım. Eğer evinizde 1 paket bisküvi varsa 27 adetten 3'erli sıra olarak yapabilirsiniz, 4'erli sıraya 1 paket bisküvi yetmiyor.
Muzlu Bisküvili Pasta
Malzemeler
36 veya 27 adet petibör bisküvi
2 adet muz
Üzerine serpmek için hindistancevizi rendesi

Kreması İçin:
1 yemek kaşığı un
1,5 tepeleme yemek kaşığı nişasta
3 su brd. süt
1/2 su brd. tozşeker
1 paket vanilin veya 3-4 damla Dr. Oetker vanilya aroması

Yapılışı:
  • Un, nişasta, tozşeker ve 1 brd. sütü küçük bir tencereye alıp tel çırpıcı ile iyice çırpın.
  • Kalan sütü tencereye ekleyip ocağa alın.  
  • Birkaç damla vanilya aroması veya 1 paket vanilini ekleyip karıştırarak, koyulaşıp, puding kıvamı alana dek pişirin.
  • Birkaç tık kaynayınca ocaktan alın.

Düz bir zemine alüminyum folyo veya streç film serin. Üzerine bisküvileri yukarıdaki gibi dizin. Ben 4'lü sıra yaptım.  

Pişirdiğimiz kremayı kalıplaşmaması için arada çırpın. İlk sıranın zerine 3-4 yemek kaşığı yayıp ikinci sıra bisküviyi dizin. Aynı şekilde onun üzerini de krema ile kaplayın.

Üçüncü sıra bisküviyi de dizin. Üzerine çok az krema sürün. Muzların iki ucunu biraz kesip her tarafının aynı kalınlıkta olmasını sağladıktan sonra, muzları orta sıraya uzunlamasına yerleştirin.
Alüminyum folyonun iki yanından ellerinizle yukarı doğru kaldırarak pastaya piramit şekli verin. Ellerinizle çok hafif bastırarak şeklini verdirdikten sonra alüminyum folyoyu açın.

Bisküvilerin açıkta kalan kısımlarını da yukarıdaki gibi kremayla sıvadıktan sonra üzerine ve yanlarına hindistancevizi serpiştirin. Pastayı bir tepsiye alıp buzdolabına kaldırın. 1-2 saat güzelce soğuduktan sonra servise hazır olacaktır.

NOT: "Petibör" piskevitiiii gitmişim "pötibör" yazmışımmm. Halbuki yazarken de diyordum  "bu böyle mi yazılıyodu yeaaa?" Düzeltmeyi yaptım. Güncelleme o sebepten ;)

Afiyet olsun!

Görüşmek üzere.

28 yorum:

  1. Selam hayirli sabahlar ellerinize saglik uzun zamandir yapmadim cok güzel görünüyor afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba size de iyi günler.. Teşekkürler.

      Sil
  2. Bende çilekli yapmıştım Deniz'cim tatlı lor ile harika oluyor.Ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çileklisi de güzel oluyordur eminim.
      Sevgiler.

      Sil
  3. Canım bunu hemen denemek istiyorum. Hem kolay gibi de görünüyor. Misafirler içn çok hoş olur.
    Sadece o yuvarlama kısmını yapabilirmiyim emin değilim. Ama deneyeceğim. Çok teşekkürler canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok basit bir tatlı, kolayca yaparsınız. Yalnız bisküvileri yuvarlamıyoruz, iki yandan ellerimizle destekleyerek yukarı kaldırıyoruz yanlardaki sıraları. Yani piramit şekli veriyoruz.

      Sil
    2. Deniz'ciğim, bunu iyi ki söyledin. Yoksa ben başlayacaktım yuvarlamaya. Sanırım bugün deneyeceğim. Umarım sana güzel haberlerle gelirim :))
      Sevgiler canım.

      Sil
  4. Hem basit,hem de şık.Daha ne olsun.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. muzlu pasta sevilmez mi hiç...
    ben şahsen çok severim...
    ayrıca tarifinide çok sevdim canım...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Şirinecim. Teşekkürler.

      Sil
  6. Oyyy şimdi olsa da yesek:) Tarifin için çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  7. Blogcu olmadan yapabildiğim tek pastaydı:)
    düşündüm de,aslında blogumda ben de yayınlamalıyım,zira çoğu kere cankurtaranım olmuştur.:)
    Hindistan cevizi detayı çok hoş.
    yapınca mutlaka eklicem inşAllah..
    Muhabbetle Denizciğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii :) Mutfaklarımızda yeri büyüktür. Paylaşmalı bence de. Hem bir de senin yorumunla görelim değil mi?
      Teşekkürler uğradığın için. Sevgiler.

      Sil
  8. Bayılırım ama ne yalan söyleyeyim hep çilekli yapardım.Muzlusunu da hemen deneyeceğim.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yaza çileklisini denemeyi düşünüyorum.

      Sil
  9. Teşekkür ederim ziyaretiniz için.

    YanıtlaSil
  10. Çok severimmmm.Çok sıkta yaparım.Nefis görünüyor gerçekten.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. ayyyyyyyyyyy çok lezzizzzzzz ne kadar guzel bir fikir

    YanıtlaSil
  12. Gene çok güzel sunumlu ve net anlatımlı bir paylaşım olmuş. Kimsenin yemeyi reddedemeyeceği şeyler paylaşıyorsun. Ben tabi tatlı kısmını sadece yalanmakla geçiştiriyorum, diyetten falan değil becerememekten ötürü. :)) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim İlhan Bey, ama bu tatlı öyle pratik ki siz de kolayca yapabilirsiniz. Kaçmayın bu işten, bi deneyin bence :))

      Sil
  13. denizim cok pratik deneyeyim insAllah ablam
    cok kelimede bende takilirim
    sen yazarken bir görsen gülme krizine girersin
    ellerine saglik yavrucum
    sevgilerimi dualarimi biraktim .

    YanıtlaSil
  14. Tarif; basit ,anlaşılır, uygulaması kolay, pratik hele benim gibi mutfakla arası olmayanlar için ideal…
    Sonuç; mükemmel, hafif ve lezzetli ,içinizi baymayan türden..
    Not: seçici olan kızım çok beğendi
    Bu güzel tatlı tarifinin paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Diğer tarifleriniz de denenmek için sıradalar 
    Başarılarınızın devamını diler saygılar sunarım.
    Tarifleri denedikçe sonucu sizinle paylaşacağım.
    Emsal ÇEVİK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenize ve beğenmenize çok sevindim.
      Sonuçları paylaşmanız da çok mutlu eder beni. Teşekkür ederim güzel ziyaretiniz için.

      Sil
  15. pasta kremasıyla deneyeceğim ben:):)
    çok güzel olacağına eminim:)
    ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma