24 Nisan 2013 Çarşamba

Kısa - Öz / Yap - Ye

Bu aralar hafif pişmiş sebzelerle hazırlanan salatalara takıntılıyım. Özellikle brokoli ve mantar vazgeçilmez malzemelerim oldular. Kışın son günlerinde bolca brokoli tükettim bu sayede. Brokoliyi buharda yumuşatarak kullanıyorum ve inanılmaz keyif alıyorum onları yemekten.
Bu arada sostaki tavuk bulyon dikkatinizi çekecektir. Çok az kaynar suda eritilmiş, hemen hemen yarım bulyonu (2-3 kişilik tariflerde, teksem daha az kullanıyorum) salata sosuma ekliyorum. Benim çok hoşuma giden bir tat veriyor.
Sebze olarak da kabak, brokoli, karnabahar, mantar, pazı yaprakları, ıspanak yaprakları, yenebilen farklı otlar (ebegümeci, kazayağı vs.) kabakla beraber kavrulmuş kırmızı biber parçaları, haşlanmış mısır taneleri, kavrulmuş veya suda çok az haşlanmış kuşkonmaz, daha aklıma gelmeyen bir çok sebze kullanılabilir.



26 yorum:

  1. Nefis, nefis... Nasıl da hafif bir lezzet.Elinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kabak nerede derken yan yazılmış gördüm. :)) Dediğin gibi evde olan her sebze ilave edilebilir. Aslında ideal beslenme tarzı. Bu salatayı ye kalk sofradan ama neredeee, mutlaka yanında ağır bir şeyler olacak. :)) Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağ- sol her taraf dolu :))
      Aynen, sebzelerin vitaminini çok öldürmeden, hafif pişirerek yapıldığı için çok güzel bir beslenme yöntemi dediğin gibi. Teşekkürler uğradığın için.

      Sil
  3. :)ıspanak boraniyi yaptım,sıra bunada gelecek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım, beğeniyorsundur umarım.

      Sil
  4. En sağlıklısı Deniz'cim hafif pişmiş sebzeler ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ohh, daha ne olsun yahu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koca bir dilim ekmekten başka bişey istemez :)

      Sil
  6. Yemek tercihlerim arasında salata en başta geliyor. Bu şekilde yapıldığında daha da lezzetli oluyor. Sıcak salata gibi. Hardal sosda favorilerim arasındadır.
    Bugün senin haşhaşlıdan yine yaptım. Bu kez süt ile yaptım. Çok güzel oldu ama tabi yine haşhaş yerine ceviz koydum. Bana süper bir tarif öğretmiş oldun canım. Tekrar çok teşekkür ederim.
    Sana sevgiler gönderiyorum Ankara'dan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek-salata gibi bir şey olduğundan daha bir hevesle yiyorum pişirildiğinde ben de :) Hardal da çok yakışıyor.
      Haşhaşlıları sevmene çok sevindim. Sana bu tür tarifler edindirmek güzel :)
      Sevgiler canım. Öpüyorum.

      Sil
  7. Tarifin çok güzel, kişisel damak tadını yansıtıyor, bende kendime özel bi şeyler yaparım bazen :)

    YanıtlaSil
  8. Süper olmuş tam benlik:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. ben de özellikle brokoli için uyguluyorum bu yöntemi, her sebze için de uygun bir yöntem, hafif bir öğün için de ideal...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten hafif oluyor, hem de doyurucu.. Teşekkürler.

      Sil
  10. Brokoliyle aram iyi değil ama diğer sebzeleri bende çok seviyorum:)
    Bak şimdig ece gece canımı çektirdin be Deniz'im:)
    Çok öpüyorum canım:)

    YanıtlaSil
  11. güzel boyun egzersizi oldu :)
    ellerine saglik
    hayirli cumalar ablam

    YanıtlaSil
  12. Pratik olan her yemeye bayiliyorum:) Afiyetler olsun.. ellerine saglik..
    Brocoliyi hic cig yemeyi denedinmi?? seversen bolca yika saplarindan kes ama saplarininda dis kismini soy onuda yiyebilirsin- ic kismini..-yogurt koy kaseye bolca kekik, nane az tuz karistir brocolileri ve saplarini batirip afiyetlen ye:)) ben cok severimde sende denemek istersin dedim..keyifli hafta sonu diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiğ olarak hiç denemedim. Karnabaharı felan çok severim kıtır kıtır yemeyi. Söylediğiniz şekilde deneyeceğim. Teşekkürler.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma