Bu aralar hafif pişmiş sebzelerle hazırlanan salatalara takıntılıyım. Özellikle brokoli ve mantar vazgeçilmez malzemelerim oldular. Kışın son günlerinde bolca brokoli tükettim bu sayede. Brokoliyi buharda yumuşatarak kullanıyorum ve inanılmaz keyif alıyorum onları yemekten.
Bu arada sostaki tavuk bulyon dikkatinizi çekecektir. Çok az kaynar suda eritilmiş, hemen hemen yarım bulyonu (2-3 kişilik tariflerde, teksem daha az kullanıyorum) salata sosuma ekliyorum. Benim çok hoşuma giden bir tat veriyor.
Sebze olarak da kabak, brokoli, karnabahar, mantar, pazı yaprakları, ıspanak yaprakları, yenebilen farklı otlar (ebegümeci, kazayağı vs.) kabakla beraber kavrulmuş kırmızı biber parçaları, haşlanmış mısır taneleri, kavrulmuş veya suda çok az haşlanmış kuşkonmaz, daha aklıma gelmeyen bir çok sebze kullanılabilir.
Nefis, nefis... Nasıl da hafif bir lezzet.Elinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilTeşekkürler, sevgiler.
SilKabak nerede derken yan yazılmış gördüm. :)) Dediğin gibi evde olan her sebze ilave edilebilir. Aslında ideal beslenme tarzı. Bu salatayı ye kalk sofradan ama neredeee, mutlaka yanında ağır bir şeyler olacak. :)) Eline sağlık.
YanıtlaSilSağ- sol her taraf dolu :))
SilAynen, sebzelerin vitaminini çok öldürmeden, hafif pişirerek yapıldığı için çok güzel bir beslenme yöntemi dediğin gibi. Teşekkürler uğradığın için.
:)ıspanak boraniyi yaptım,sıra bunada gelecek:)
YanıtlaSilHadi bakalım, beğeniyorsundur umarım.
SilEn sağlıklısı Deniz'cim hafif pişmiş sebzeler ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilSevgiler..
Silohh, daha ne olsun yahu :)
YanıtlaSilKoca bir dilim ekmekten başka bişey istemez :)
SilYemek tercihlerim arasında salata en başta geliyor. Bu şekilde yapıldığında daha da lezzetli oluyor. Sıcak salata gibi. Hardal sosda favorilerim arasındadır.
YanıtlaSilBugün senin haşhaşlıdan yine yaptım. Bu kez süt ile yaptım. Çok güzel oldu ama tabi yine haşhaş yerine ceviz koydum. Bana süper bir tarif öğretmiş oldun canım. Tekrar çok teşekkür ederim.
Sana sevgiler gönderiyorum Ankara'dan...
Yemek-salata gibi bir şey olduğundan daha bir hevesle yiyorum pişirildiğinde ben de :) Hardal da çok yakışıyor.
SilHaşhaşlıları sevmene çok sevindim. Sana bu tür tarifler edindirmek güzel :)
Sevgiler canım. Öpüyorum.
Tarifin çok güzel, kişisel damak tadını yansıtıyor, bende kendime özel bi şeyler yaparım bazen :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilSüper olmuş tam benlik:)ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Silama tam benlik bu!!
YanıtlaSil:))
Silben de özellikle brokoli için uyguluyorum bu yöntemi, her sebze için de uygun bir yöntem, hafif bir öğün için de ideal...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilGerçekten hafif oluyor, hem de doyurucu.. Teşekkürler.
SilBrokoliyle aram iyi değil ama diğer sebzeleri bende çok seviyorum:)
YanıtlaSilBak şimdig ece gece canımı çektirdin be Deniz'im:)
Çok öpüyorum canım:)
:)) Sevgiler..
Silgüzel boyun egzersizi oldu :)
YanıtlaSilellerine saglik
hayirli cumalar ablam
:))) Hayırlı haftalar sana da.
SilPratik olan her yemeye bayiliyorum:) Afiyetler olsun.. ellerine saglik..
YanıtlaSilBrocoliyi hic cig yemeyi denedinmi?? seversen bolca yika saplarindan kes ama saplarininda dis kismini soy onuda yiyebilirsin- ic kismini..-yogurt koy kaseye bolca kekik, nane az tuz karistir brocolileri ve saplarini batirip afiyetlen ye:)) ben cok severimde sende denemek istersin dedim..keyifli hafta sonu diliyorum
Çiğ olarak hiç denemedim. Karnabaharı felan çok severim kıtır kıtır yemeyi. Söylediğiniz şekilde deneyeceğim. Teşekkürler.
Sil