7 Ağustos 2012 Salı

Bugün Benim Doğum Günüm

Merhaba. Anlaşılacağı üzere bugün doğum günüm. Çamlıca "Geleneksel" Doğum Günü Kutlamalarımızın ikincisini gerçekleştirdik :)) İlki Şubat'ta erkek arkadaşımın doğum günü kutlamasıydı. Benimkinde de minik bir pasta hazırlayıp yine Küçük Çamlıca'ya çıktık. Orası bizim en uğrak yerlerimizden. Hava almaya, yürüyüşe, eğlenmeye, pikniğe, herşey için gidebiliyoruz. Bugün de çok güldüğümüz, eğlendiğimiz özel bir günümüz oldu.
Pastayı E. diyeceğim kısaca, onun isteği üzerine hazırladım. Kendi doğum gününde yaptığım biraz küçük gelmişti de^^ Bu sefer özel istek yaptı kendisi ve azcık daha büyüttüm pastamızı. Limon kremalı, vişneli..
Yanında da buz gibi zencefilli limonata.



Limon Kremalı Vişneli Pasta
Malzemeler (13,5 cm'lik 2 borcam kase)
2 yumurta
4 yemek kaşığı tozşeker
4 yemek kaşığı krema
3 yemek kaşığı sade kek unu
1 yemek kaşığı su
Birkaç damla vanilya aroması
1 yemek kaşığı limon kabuklu şeker

Dolgu İçin
1 su brd. dondurulmuş vişne
2 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı su

Kreması İçin
1 paket sade krem şanti
1 çay brd. süt
Birkaç damla limon suyu
Birkaç damla limon aroması

Yapılışı:
  • Öncelikle vişneleri küçük bir cezveye veya sütlüğe alıp tozşekerle iyice karıştırıyoruz. Kısık ateşte 2 yemek kaşığı suyu da ilave edip kaynatıyoruz. Birkaç dk kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. 
  •  Kekimiz için öncelikle yumurtaları ve şekeri köpürtene kadar çırpıyoruz. Kremayı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Su ve vanilya aromasını da ekledikten sonra, unumuzu ve limon kabuklu şekerimizi de ekleyip karıştırıyoruz. Margarinle yağlanmış kalıplarımıza paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 
  • Bu sırada krem şantiyi sütle çırpmaya başlıyoruz. Limon suyunu ve aromasını da ekleyip yüksek devirde iyice katılaşana kadar çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz. 
  •  Keklerimizi kaselerimizden dikkatlice çıkarıp ikiye kesiyoruz. Her bir parçaya vişnemizin suyundan 1-2 yemek kaşığı dökerek ıslatıyoruz. En alt parçaya önce krema, sonra 7-8 adet vişne koyuyoruz. İkinci  ve üçüncü katlarda da aynı işlemi uyguluyoruz. En son kat kekimizi de en üste koyup pastamızın etrafını krem şanti ile çeviriyoruz. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip, servis edebiliriz. 
Afiyet olsun!


9 yorum:

  1. Doğum günün kutlu olsun, nice güsel yaşlara sewdiklerinle:)!

    YanıtlaSil
  2. Doğumgünün kutlu olsun .nice mutlu sağlıklı yıllar dilerim.pasta çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle nice senelere Deniz. Sonra da şahane bir pasta olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Pastam güzeldi gerçekten ô.Ô

      Sil
  4. 8 ağustosta benim:)mutlu yeni yaşlar bize:)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma