1 Şubat 2010 Pazartesi

Meyveli Tart, Hüsran

Son günlerde blogumla pek ilgilenemedim. İlgilenemedim demeyim, aslında içimden gelmedi. Sanırım biraz küsmüştüm. Yaptığım şeyler tutmadı, tutanları doğru dürüst fotoğraflayamadım, yani elimi neye attıysam hüsranla sonuçlandı. Bu arada hüsran demişken katıldığım Softbowl Kek Yarışması da sonuçlandı. Birinci olan arkadaşı tebrik ediyorum.
Önemli olan katılmaktı demeyeceğim. Bişeyi yapıyosun, emek veriyosun, en güzeli olsun diye uğraşıyosun ve gerçekten de en güzellerinden birini yapıyosun. Tabiki birinci olmak istiyorsun yani :) Ama gel gör ki yarışmanın kurallarından dolayı birinciyi seçen bir jüri felan yoktu. Herkes kendi arkadaşları sayesinde oy aldı. Herkesin çok uğraştığını biliyorum. Ve bana oy veren herkese, tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, beni yalnız bırakmadıkları için. Ama keşke yarışmayı yapanlar biraz takipçi olsalardı. Yarışmanın kurallara uygun bir şekilde devam ettiğini bildirselerdi. Sonuçta acayip hüsrana uğradım.
Belki blog dünyası böyledir bilmiyorum. Belki de ben çok ciddiye almıştım.
Hayatımda hiçbir zaman haksız kazanç için uğraşmadım. Gayet kurallara uygun bir şekilde yarıştım burda da. Umarım kimse bu yarışmada bir gecede yüzlerce oy alabilmek için kurallara aykırı uğraşlar içinde bulunmamışlardır. Ki gördüklerim bana onu düşündürdü.
Neyse geçelim Meyveli Tart'ımıza. Cumartesi günü bir hüsran daha yaşayarak yaptım bu tartı. Tabanını iki defa yapmak zorunda kaldım. Kısa bir sürede 2 defa kek pişirdim yani. İlk taban çok güzel pişmişti ve kabarmıştı ama kalıptan çıkarırken dikkatsizliğim sonucu parçalandı. Parça pinçik bir taban üzerinde de krema durmayacağı için hemen yenisini yaptım. O da güzel olmuştu ama ilkini daha çok sevmiştim. Ortası tam istediğim şekilde içeri çökmüştü (ama tabi bu sadece tesadüftü, kek olarak yenecek olsaydı kesinlikle hoşlanmazdım bundan). Velhasıl hızlı hızlı sonuçlandırdım tartımı  ve akşam kuzenime oturmaya giderken götürdüm. Çok beğendiler. Gerçekten çok güzel olmuştu. Özellikle kremasını (ben yaptım diye demiyorum :) ) çok beğendim. Süslemede pek başarılı olamasam da çekici görünüyor bence. Ah bir dakika meyveli pizza gibi görünüyor ilk fotoğrafta. Ama hayır Meyveli Tart bu :)

                           
                            

Meyveli Tart /Pasta
Kek için:
80 gr tereyağı (eritilmiş)
2 yumurta
4 çorba kaşığı un
1/2 su brd. tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı süt
Kreması için:
2 su brd süt
1/2 su brd. tozşeker
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
2 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı margarin
Süslemek için: 1 adet kivi, 1 adet muz, 1 adet portakal
Yapılışı : Öncelikle kremayı hazırlamak için, küçük bir tencereye sütü ve nişastayı alıp, nişastayı eritene kadar karıştırın. Şekeri ve vanilyayı da ekleyip kısık ateşte katılaşana kadar pişirin. Kaynamaya başlamadan önce portakal kabuğu rendesini de ekleyip bir süre daha karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Margarini de ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra arada bir karıştırarak katılaşmasına izin vermeyin.
Kek için şekeri ve yumurtaları bir kapta çırpın. Eritilmiş tereyağını ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra, başka bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. 1 çorba kaşığı sütü de ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın.  Karışımı silikon bir kalıba veya yağlı kağıt serilmiş bir kalıba yahut evinizde varsa ortası yüksek bir tart kalıbına döküp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Keki soğuttuktan sonra üzerinde kabaran kısmını kestim ben. Ama eğer sizin ortası yüksek tart kalıbınız varsa kesmeye gerek kalmayacaktır. O çukur kısma kremayı döküp iyice yayın. Üzerine dilimlenmiş meyveleri dizip buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.
                               

2 yorum:

  1. hüsran filan gayet tadıda görüntüsüde güzeldi .biz çok beğendik yani.... eline sağlık şekerim.

    YanıtlaSil
  2. afiyet olsun şekerim :)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma