4 Şubat 2010 Perşembe

Yalancı Profiterol

Bu akşam yaptığım bu tatlıyı birkaç gün önce televizyonda görmüştük yeğenimle. Programı yapan bayan, elmaları kabuklarıyla, çok sert olmayan bir muzu da pelte gibi yaparak rendelemişti. Muz rendelenir mi rendelenmez mi diye düşünüp, konuşmuştuk. Akşam yeğenim elinde malzemelerle geldi "haydi teyze profiterol yapalım" diye. Girdik mutfağa ve denedik. Programda çikolata sosu için bitter çikolata ve çiğ krema kullanılmıştı. Ama biz hazır çikolata sosunu sütle pişirerek yaptık. Çok basit ve çok lezzetli bir tatlı oldu.
Yalancı Profiterol
Malzemeler:
1 paket petibör bisküvi
1 adet elma
1 adet muz
1 paket çikolata sosu
2,5 su brd. süt
Yapılışı: Bisküvileri minik parçalar halinde kırın. Elmayı ve muzu (eğer sert ise rendelenebileceğine karar verdik :) ) rendeleyin. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Küçük bir tencerede çikolatalı sosu ve sütü çırparak pişirin ve arada bir çırparak soğutun. Sos iyice soğuduktan sonra tabaktaki profiterollerin üzerine dökün. 
Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Denizcim ellerine sağlık çok leziz görünüyor öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok pratik vede lezzetli görünüyorrr

    YanıtlaSil
  3. Derya, Fikriye çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma