İlk tatlım milföyle yapılan, kremalı bir tatlı. Gerçek ismi Vol au vent olan bu kaseler; aslında sadece tatlı olarak yapılmıyor. İçleri değişik her türlü malzeme ve sosla doldurularak yapılabiliyor. Etlisi, garnitürlüsü, dondurmalısı, peynir kremalı ve ıspanaklısı, mantarlısı.. Çok fazla çeşidi var. Hayal gücünüze kalmış ne ile dolduracağınız. Ben krema ve kuru meyvelerle doldurdum.
Malzemeler (10 adet için)
5 adet milföy hamuru
Üstüne sürmek için yumurta sarısı
1 su brd. süt
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
İsteğinize göre meyveler
(Kuru meyvelerle veya çilek, ahududu, böğürtlen, kiraz, vişne, kayısı, şeftali gibi her türlü meyve ile yapılabilecek bir tatlıdır.)
Yapılışı: Milföyleri dört eşit parçaya kesin. 10 adet daire veya kare kestikten sonra, 5 tanesinin içini daha küçük bir kalıpla kesip 5 adet ortası delik hamur elde edin. Bütün parçalara yumurta sarısı sürüp aşağıdaki fotoğrafta olduğu gibi üst üste koyun ve 180 derece fırında kabarıp üstleri kızarana dek pişirin.
Bu arada küçük bir tencerede süt, yumurta sarısı, nişasta, şeker ve vanilyayı iyice karıştırıp katılaşıp kaynayana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra 2 çorba kaşığı tereyağını da ekleyip, yağı iyice yedirene kadar çırpın. Kremayı arada karıştırarak soğutun. Milföyler de fırından çıkıp soğuduktan sonra ortalarına birer kaşık krema dökün. Üstlerini meyvelerle süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.
Denizcim ellerine sağlık harika olmuş bu minik
YanıtlaSillezzetler öpüyorum...
Ellerinize saglik muhtesem görünüyor afiyet seker olsun sevgiler almanyadan.
YanıtlaSilcidden süper görünüyor. eline sağlık canım
YanıtlaSilteşekkür ediyorum kızlar :))
YanıtlaSil