Fasulye turşusu kavurması demişken, ne çok çeşidi varmış. Yumurtalısı, karışık turşu ile yapılanı, biber salçası ile veya domatesle yapılanı vs.. Ama genellikle sadece soğanla kavuranlar çoğunlukta. Ben annemden alıştığım şekilde salçalı ve soğanlı olarak kavurdum. En sevdiğim iki lezzet salça ve soğan :) Ne olsa bunlarla yerim (desem de yalan herşeyi yemem :P)
İşte böyle, o koca kutu bitene kadar kavurduk yedik, kavurduk yedik. Dibini görene kadar :)
NOT: Soğanlar önce yağda hafif kavrulacak.. Unutmuşum yazmayı ;)
Görüşmek üzere.
BENDE TRABZONLUYUN CANIM...
YanıtlaSilBİZDE DE FASULYE TURŞUSU VE KAVURMASI ÇOK YAPILIR...
ÇOK DA LEZZETLİ OLUR...
ELLERİNE SAĞLIK...
GETİREN ARKADAŞININDA ELLERİNE SAĞLIK...
Teşekkür ederiiim. O taraflarda da çok yapılıyor evet. Ağzımızın tadını iyi biliyoruz di mi :)
SilDeniz'im, memleket havası gibi koktu:)
YanıtlaSilAnnem çok sık yapar bize.
O kadar çok severim ki, hergün olsa yiyebilirim.
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
Ben de hergün yiyebilirim, öyle lezzetli birşey benim için :)
SilSağol canım, sevgiler.
Turşuya bayılırım ama hiç kavurmadim mutlaka deniycem denizcigim. Elinize saglık afiyetler olsun.
YanıtlaSil:)
Turşunun ekşi tadını seviyorsan hoşuna gidecektir. Soğan çok ayrı bir güzellik katıyor.
SilTeşekkürler :)
Bende bi komşumuzda yumurtalısini yemistim cok sevmiştim.Ama şekerpancari sapı turşusunu hic duymadım.Merak ettim lezzetini.Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Yumurtalısını da yapıyorlar evet.
SilŞeker pancarının sapı değilmiş o :) Yanlış anlamışım ben. Pancar sapıymış. Herhalde diğer pancarlardır. Şeker pancarının da dallarından turşu yaparlarmış onu da google'da gördüm şimdi. Bilmediğimiz çok şey varmış yani :)
Teşekkürler uğradığın için. Sevgiler.
:) himmmm anlaştık ozaman.Bende merak etmiştim.Şeker pancarı dalıda epey ilginç.Gerçekten bilmediğimiz cok ama cok değişik şeyler var yaa.
SilSevgiler
Denizciğim,
YanıtlaSilBen de salçalı ve soğanlıyı tercih ederim. O ekmekle de ne güzel olmuştur. Afiyetler olsun.
Sevgilerimle,
Teşekkür ederiiiim :)
SilSevgiler.
fasulye kavurması duydum ve yedim ama şekerpancarı sapı turşusu ilk defa duydum gerçekten bir yöreye ait bir turşumu yada heryerde varmı ......ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBen de ilk kez duymuştum ama şeker pancarının sapı değilmiş o. Normal pancar sapıyla yapılan turşuymuş. Google'da örnekleri var, görüntüsü felan. Ama şeker pancarının da dallarını turşu yaparlamış. Bana ilginç geliyor ama eminim lezzetlidir.
SilTeşekkürler uğradığın için.
Turşusunuda, kavurmasınıda çok seviyorum ellerine sağlık canım, nefis görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkürler. Sevgiler :)
SilOffff pek te lezzetli olur, biz ince pırasa da katıyoruz ve de pul biber ve de sarmısak :) Burada ki trabzonlular öyle yapıyor :)
YanıtlaSilPırasalısını duymamıştım. Değişik bir lezzet katıyordur o da. Denemek lazım.
SilYumurtalısını da gördüm ama kıymalı ? ı ıhhh. bana göre değil :) Bizde de bolll soğanlısı ve salçalısı yapılır. En çabuk pişirilebilen, çay yanı hazırlığıdır ve bennn bayılırımmmm. Senin fotoğrafların da çok hoş Deniz.
YanıtlaSilTeşekkürler Leyla. Çabucak hazırlanıyor gerçekten :)
SilBen geçen sene karışık turşu ile yaptım rezalet oldu. :( Ama fasulye ile dediğin gibi soğan ve salça ile nefis oluyor. Senin fotolar gene harika. 2 diş sarımsak da çok yakışıyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSarımsakla da deneyeceğim. Onun tavsiyesini de çok aldım. Teşekkürler :)
Silhayirli pazarlar yavrucum
YanıtlaSilbende kisin oldukca sIk yaparim ama karisik tursudan .
senin yaptigin islemden fazladan yaptigim
tek sey cok uzun süre kavururum
severim yani ;) ellerine saglik
Hayırlı Pazarlar :)
YanıtlaSilKarışık turşuyla hiç denemedim, o da güzel görünüyor. Daha uzun kavrulabilir aslında. Ama fasulyenin kıvamında bir farklılık yaratmıyor sanırım. O yüzden fasulyeyle çok kavurmuyorum ben.
Teşekkürler ablacığım. Sevgiler.
Deniz çok güzel bir lezzeti yapmışsın, fotoğraflamışsın, ellerine sağlık, bizde sıkça yaparız.:)
YanıtlaSil