Birkaç günlük kısa tatilimden döndüm, mutluyum, huzurluyum. Ama bütün bir kışa yeter mi bilmiyorum :) Normal hayatıma kısa kısa aralar vermeyi seviyorum. Bol bol fotoğraf çekip, gezdiğim, doğayla olduğum günler çok keyif veriyor. Uzun olsa daha güzel olur tabi ama, çalışınca olmuyor öyle uzun tatiller maalesef.
Gezmece, görmece, denizle haşır neşir olmacalardan sonra İstanbul'da her sabah sürüne sürüne işe gelmeceler, koşa koşa eve gitmeceler başladı. Aslında bu rutine şöyle büyük bir ara vermek istiyorum. Bir şey olsa da işten ayrılsam aslında ne güzel olur :)) Gerçi birkaç aydan sonra iş bulma derdinden zehir olur o günler de :( Neyse ben oynamadığım lotoyu, piyangoyu felan bekleyim en iyisi..
Off ne güzel mutluluktan bahsederken nasıl oldu da benim yazım böyle dertli bitti anlayamadım. Neyse yine kendime gelirim şimdi tarifimi yazarken.
Bu kapları Pinterest'teki bir fotoğraftan ilham alarak yaptım. Epey zaman oldu yapalı. Daha önce yine
kurabiye kaplar hazırlamış ve içini elma harcıyla doldurmuştum. Bu sefer çilek kullandım. Aslında o sitede kaplar hazır hamurdan yapılmış ve krema ile doldurulmuş. O şekli de merak ederseniz
buradan bakabilirsiniz..
Çikolata Parçalı, Çilek Soslu Kurabiye Kapları
Malzemeler
1 yumurta
100 gr margarin veya fifty fifty :P (bu tabiri kullanmazsam ölürdüm, hoşgörün) (50 gr margarin 50 gr tereyağı)
1 çay brd. tozşeker
Un
1 çay kaşığı kabartma tozu
40 gr bitter çikolata
6-7 adet çilek
1 yemek kaşığı tozşeker
Yarım paket krem şanti
1/2 su brd. süt
Yapılışı
- Yumurta, şeker ve yumuşamış yağı bir kaba alın ve mikserle iyice çırpın.
- Bitter çikolatayı bir bıçakla küçük parçalara kıyın ve buzdolabına kaldırın.
- 2 su brd. un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Buzdolabından çikolataları çıkarıp onu da ekleyin ve biraz daha un ilavesiyle yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Elle yoğuracaksanız fazla yoğurup çikolataları eritmeyin. En iyisi rahat bir kaşıkla karıştırmak.
- Muffin kalıplarının diplerini çok az margarinle yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve geniş bir bıçağın veya merdanenin sapıyla :P bastırarak çukurlar açın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında hafif renkleri dönene dek pişirin.
- Kurabiyeler pişerken çilekleri minik doğrayın ve ufak bir sosluğa koyup şekerle birlikte pişirin.
- Pişen kurabiyeler hafif ılıkken üzerlerine tekrar bastırıp çukurları yeniden oluşturun, pişerken biraz kapanmış olacaklar çünkü. İyice soğuttuktan sonra içlerine birer çay kaşığı soğuk çilek sosu koyun. Krem şantiyi de sütle çırpın ve sıkma torbasıyla her birinin üzerine sıkın.
Afiyet olsun.
Görüşmek üzere..