30 Ekim 2011 Pazar

Kahvaltılık Lezzetli Bir Seçenek: Pizza Omlet

Daha önce bahsettim mi bilmiyorum, boğazına düşkün biri olduğum için kahvaltı bana göre çok önemlidir. Öyle peynir, zeytin, ekmekle geçiştirebileceğim bir öğün hiç değildir. Çalıştığım günlerde ya sandviç ya da gözüme gönlüme hitap edecek şekilde hazırlanmış bir tostla hallederim o işi. Amaaa iş pazar kahvaltısına gelince değişir. Mutlaka yumurta olmalıdır benim kahvaltımda. Ne çeşit olursa olsun ama beyazı iyi pişmiş rafadan yumurtanın yeri hep ayrıdır. Tavaya kırılmış, çırpılmamış yumurtayı da severim. Ama beyazı mutlaka iyi pişmiş olmalıdır. Omletler, haşlanmış, baharatlanmış yumurtalar da sevdiklerimdendir. Dediğim gibi yumurtanın her çeşidi kabulümdür. Yumurta dışında başka çeşitler de hazırlarım. Erken uyanırım genelde. Haftasonumu uyuyarak hiç etmeyi sevmem. İşte herkesten önce uyandıysam, genelde hemen mutfağa girer poğaça hamuru yoğururum. Herkes kalkana kadar fırına koymuş olurum. Evde iki kişi yaşasak da haftasonlarımız kalabalık olur çoğunlukla. Kahvaltı sofrası da ona göre çeşitli olur. Tabi her haftasonu aynı olmaması için değişik şeyler denerim.
Geçen haftalarda  da Defne'nin doğum günü için minik pizzalar yapmıştık. Ondan epey malzeme kalmıştı. Ertesi gün de Pazar olunca güzel bir omlet yapalım bunlarla dedik. Kırmızı biberi seven herkesin hoşlanacağı bir omlet oldu.





Pizza Omlet
Malzemeler  4-6 kişilik
3 yumurta
Yarım çay brd. süt
1 çorba kaşığı un
1 adet kırmızı biber
3-4 adet parmak sosis
Mısır
Maydanoz
Pulbiber, karabiber, Tuz
1 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı: Geniş bir tavaya margarin ve sıvıyağı koyun. Yağ ısınınca ince doğranmış kırmızı biberleri ekleyin ve 2-3 dk. karıştırarak pişirin. Doğranmış sosisleri de ekleyip sosisler kızarana kadar karıştırın. Bir karıştırma kabına sütü ve unu alıp iyice çırpın. Üzerine yumurtaları kırın, tuzunu da serpip iyice çırpın. Tavaya mısırları da ekleyip bir iki defa karıştırdıktan sonra yumurtalı karışımı tavaya ekleyin. Üzerine pulbiber, karabiber ve kıyılmış maydanoz serpin. Yumurtanın iyi pişmesi için bazı yerleri tahta kaşıkla delerek istediğiniz kıvamda pişirin.

Afiyet olsun.

Zor Günlerin Ardından..

Son zamanlarda ardı ardına üzütüler yaşadık. Şehitlerimizin acısı henüz soğumamışken deprem felaketiyle sarsıldık. Belki de şehitlerin ardından bize yapılan bir sınamaydı bu. Bu toprak üzerindeki insanların asla ayrılmayacağını, kirli oyunlara kanmayacağını, birbirlerine hep sahip çıkacaklarını göstermek için.. Teröre asla boyun eğmeyeceğimizi, ne amaçla orada olduklarını bilmeyen bir avuç teröristin masumları öldürerek bir yere varamayacaklarını, her türlü felakette birbirimizin yanında olacağımızı, onların istediklerini elde edemeyeceklerini göstermek için.. Dileğim Kürt vatandaşlarımızın da onlara kanmamaları ve kardeşçe, bu topraklarda hep beraber didinerek, hep beraber savaşarak bu sorunun altından kalkabilmemiz..

20 Ekim 2011 Perşembe

Bu ara ben..

örüyorum, örgüye dadandım..
fazlasıyla kek yapıyorum..

 deniyorum..
 pişiriyorum..
 seviyorum..
geziyorum..

14 Ekim 2011 Cuma

Yine mi Kış?

Yazın yapışkan ve cayır cayır yanan sıcak havasını sevmesem de, kışın da üstüme sıçratılan yağmur/kar suyunu ve felçedici rüzgarlarını sevmiyorum. Tam bir bahar insanı olarak hafif esen rüzgar ve parıl parıl parlayan güneşin altında olmaktan keyif alıyorum. Kim sevmez ki baharı? Belki polen alerjisi olanlar sevmez evet.. o da var. Daha yaz yeni bitmiş ve sonbaharın gerçeğiyle yüzleşirken bile, kışın iç karartıcı karanlığı çöktü sanki üstüme. Bir de günlerce süren, tıkanmış burun, ağrıyan bir baş varken.. aaah aaah! Yaz gelse :))
Neyseki alışveriş merkezlerini seviyorum. Bu kış oralarda çok gezecekmişim gibi hissediyorum :)

Bir de yazdan kalma bekleyen bir tarifim var. Daha doğrusu bir değerlendirmece. Ağustos'ta yeğenimin doğum günü için yaptığımız böreklerin artan içini saklamıştık. Daha fazla dolapta beklemesine dayanamadığım bir gün çıkarıp öğle yemeğine hazırladım.


Artan içten hazırladığım için 8-10 adet köfte çıkartacak şekilde düzenleyerek vereceğim tarifi.

Kıymalı Patates Köftesi
Malzemeler
2 büyük patates
1 büyük soğan
100 gr kıyma
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
İnce kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:  Geniş bir tavaya 2 kaşık sıvıyağ koyup, üzerine soğanları yemeklik doğrayın. Kıymayı da ekleyip kavurun. Kıyma suyunu çektiğinde, patatesleri soyup rendeleyin, suyunu sıkın ve tavaya ekleyin. Tuz ekleyip 1-2 dk karıştırdıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra bir karıştırma kabına alıp üzerine unu ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın. Karabiber, pulbiber, kimyon ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Bir tavaya 1/2 çay bardağı kadar sıvıyağ koyun ve yağ ısınınca iç malzemeden bir kaşık alıp tavaya koyun. Üzerine kaşıkla yavaşça bastırarak çok az yayılmasını ve düzleşmesini sağlayın. İki tarafını da kızartıp peçete serili bir tabağa alın ve yağını çektirdikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.

2 Ekim 2011 Pazar

İstanbul Design Week'ten Birkaç Kare..

Bugün İstanbul Design Week sergisi için kendimizi yola vurduk. Gittik, gezdik, beğendik, eğlendik.. Değişik şeyler gördük. En iyilerini fotoğrafladım kendimce. Siz de bir göz atmak isterseniz bu adresten kontrol edebilirsiniz ne var ne yok diye.
Bir Not: Maalesef yarın, yani 2 Ekim'de bitiyor.

1 Ekim 2011 Cumartesi

Sufle-2





Bu sufleyi yapalı 1 aydan fazla oluyor. Ama bir türlü yayınlayamamıştım. Bir önceki sufleme göre çok daha iyiydi. Diğeri çok pişmiş ve normal bir çikolatalı kek olmuştu. Bu ise biraz daha az pişti, altı sıvı kaldı biraz. Aradığım bu da değildi. Bu sefer de az pişmişti, ama sıcak sıcakken iyi gitti dondurmayla.
Mekemmeli nasıl olur, sufle aslında nedir diye araştırırken çok daha değişik bir metodla yapılanıyla karşılaştım. 3. seferde onu deneyeceğim. Doğru tadı yakalayabilirim umarım bıkmadan önce :)
Tasarım:Sawako Kuronuma