Geçenlerde yaptığım nefis patateslerin tarifini vereceğim. Mayonezli fırın patatesler.
Bu patatesleri geçen ay, akşam yemeğine pişirdiğim kızılcık soslu hindi eti yanında servis ettim. Patatesler başlı başına nefis olmuşlardı ve çok da kolay yapımı. Denemenizi tavsiye ederim.
Mayonezli Fırın Patatesler
Malzemeler
4-5 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı mayonez
1 büyük diş sarımsak
Karabiber, kekik, kimyon tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
- Patateslerin kabuklarını bir fırça ile ovalayarak yıkayın. Önce ikiye, sonra dörde keserek tencereye alın.
- Bir çay kaşığı tuz ve üzerlerini geçecek kadar su ile 10-15 dk kaynatın. Hala diri, ancak hafif pişmiş olmalılar.
- Patateslerin suyunu süzün, bir tepsiye alıp 5-10 dk bekletin ki fazla suları kurusun. Sonra derin bir kaba alın, mayonez, çok az tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Fırın kabınızın dibine bir kaşık sıvıyağ döküp yayın. Patatesleri de koyun ve önceden 200 derecede ısınmış fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirin.
- Fırından çıkarıp bir kaşıkla alt üst edin. Tekrar fırına verin ve kızarana dek bekletin.
- Pişen patatesleri fırından çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Peynirler eriyince servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Görüşmek üzere.
Cumhuriyet Bayramı'nızı kutlarım.