Küçük kavanozum çok sevimli değil mi? Hafta içi işyerinde yemek söylediğim yerden gönderilen yoğurdun kavanozu. Öyle sevimli geldi ki sırf onu kullanmak için pişirdim bu pudingi :))
Şimdi aynı yerden tekrar yoğurt isteyip takım yapasım var :D Bayılıyorum böyle minik, sevimli şeylere..
Çikolata ve portakal aromasını birlikte sevenlere gelsin..
Portakallı Çikolatalı Puding
Malzemeler
500 ml süt
2 yumurta sarısı
100 ml krema
5 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı kakao
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1-2 damla vanilya aroması (opsiyonel)
40 gr bitter çikolata
1 büyük portakal (kabukları kullanılacak)
Yapılışı
- Portakalı rendeleyin ve çıkan kabukları tozşekere ekleyip birlikte ovalayın ve küçük çelik tencereye alın.
- Nişastayı, kakaoyu, yumurta sarılarını ve sütün yarısını tencereye ekleyip tel çırpıcıyla hiç topak kalmayacak şekilde çırpın.
- Kalan sütü ve kullanacaksanız vanilya aromasını da ekleyip karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladığında kremayı ve küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eriyene dek karıştırın ve ocaktan alın.
- Küçük kaselere paylaştırıp soğumaya bırakın.
- Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Görüşmek üzere..