Sağlıklı Çıtır Krakerler 2
Malzemeler
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tam buğday unu (kullanmayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı sarı haşhaş (mavi haşhaş da olur)
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı kavrulmuş ayçekirdeği
1 çimdik tuz
Yapılışı
- Yumurta akını derin bir kaseye alın, tuzu ilave edip tel çırpıcı ile hafif köpürene dek çırpın.
- Kalan malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın.
- Yağlı kağıt (koroplast kullanıyorum, başka markalara yapışabilir) serili tepsiye kaşıkla dökün ve kaşığın tersiyle 5-6 cm çapında yayarak bir daire oluşturun. İnce olmasına özen gösterin, kalın yerler daha kurabiyemsi kalabilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk (hafifçe kızarana dek) pişirin. Pişen krakerleri fırından çıkarın, 5-6 dk bekletin ve tekrar sıcak fırında 5 dk daha bekletin. Bu işlem daha çıtır olmalarını sağlayacak.
- Fırından çıkarıp soğutun ve kağıttan ayırın.