Temmuz ve Ağustos'un yeri ayrıdır bende, seviyorum onları. İkisi de benim doğum günümün olduğu aylar. Ağustos'ta doğmuşum ben ama kimliğimde Temmuz yazıyor. Bazı sitelere Temmuz'la, bazı sitelere ise Ağustos'la üye oluyorum :)) Alışkanlık olmuş bu bende. Böyle olunca da tabii doğum günü mesajları iki ayda da geliyor :) Eh tabii mutlu olmamak elde değil kutlama günlerinde, öyle değil mi?
Doğum tarihim nasıl oldu da kimliğime yanlış yazıldı kimsenin hiçbir fikri yok. Hatta kimliğimi çıkarttıran babammış ve geçen geldiklerinde böyle böyle dedim, şaşırdı :)) Yanlış olamaz ki sen Ağustos'ta doğdun dedi. Ama yanlış yazılı olduğunu söyledim. Çok şaşırdı, nasıl olur diye :)) Bir yerlerde bir katakulleye kurban gitmişiz ama nerde bilmiyoruz yani.
Neyse, ilk doğum günüm geçti, şimdi ikinci ve asıl olanı için gün sayıyorum. Evet, hala doğum günlerimde kutlama bekliyorum ve mutlu oluyorum^^
Bir süredir yeğenim Ada buradaydı. Birlikte pek gezdik, dolaştık. İnsanın yeğenlerinin yaşlarının büyük olması gibisi yok. Arkadaş gibi, iyi oluyor. O buradayken denemek istediğimiz her şeyi denedik, yemek istediğimiz her şeyi yedik. O da Kore'ye ilgi duyuyor. Yabancı tatlara açık birisi. Birlikte bir sürü tarif denedik. Bir sabah abimler de buradayken onlara kahvaltı için yeşil soğanlı Çin pancakelerinden yaptım. Hep rastlıyordum Chinese Scallion Pancakes diye ve damak tadımıza uyacağını, hatta bildiğimiz, bizim "içi yağlı" dediğimiz ekmeğe/gözlemeye benzediğini biliyordum. Fırsat bu fırsat, hazır tattıracak çok insan varken yaptım. Beğendik, çıtır çıtır, çayla iyi gidecek, yağ sayesinde katları ayrılan, yeşil soğan sayesinde lezzetlenen bir gözleme/ ekmeğimiz oldu.
Not:Bu arada şuan inanılmaz mutluyum. Geçenlerde Ada için yaptığım ve özene bezene fotoğraflarını çektiğim mozaik pastamın fotoğraflarını kaybetmiştim. Yanlışlıkla sildiğimi sanıyordum. Şimdi bu fotoğrafları koyarken gördüm onları da :D Çok mutluyum^^ Aceleyle yeniden yapmama gerek kalmadı.
Chinese Scallion Pancakes / Yeşil Soğanlı Çin Pankeki
Malzemeler
2 cup un
1/2 cup ılık su
3-4 adet yeşil soğan (yeşil kısımları)
Sıvıyağ
Tuz
Yapılışı
- Unu ve ılık suyu karıştırın, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Çok yapışıyorsa azıcık un eklemesi yapabilirsiniz. Üzerini bezle kapatıp yarım saat dinlendirin.
- Küçük bir kaseye sıvıyağ koyun. Yeşil soğanları ince ince kıyıp bir kaseye alın.
- Hamuru 6 parçaya kesip yuvarlayın. Üzerlerini bezle kapatın. Bir tanesini alıp azıcık un serpilmiş zeminde açın. Sıvıyağ sürün üzerine. Tuz serpiştirin ve yeşil soğanları da serpiştirip yuvarlayarak sarın. Aşağıdaki şekilde içe doğru sarın hamuru.
- Üzerinden merdane ile geçerek tekrar açın ve azıcık yağ sürülmüş yapışmaz tavada iki tarafını da pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Keyifli, serin esintili, bol gezmeli ve dinlenmeli bir hafta sonunuz olsun.