Dün 29 Ekim yürüyüşü ile ilgili bir yazı yazacaktım ama geç kaldım, gündem değişmişti bile ben fotoğraflarımı çıkarmak için bilgisayarımın başına oturduğumda.
Biraz da kış saatine uyum sağlayamadım sanırım. Zamanımı ayarlayamıyorum, yolculuklar, yorgunluklar da üstüne gelince eve girdiğimde miskinlik çöküyor üstüme.
Kışın en sevmediğim yanı günışığından yararlanamamam. Eve gecenin körüymüş gibi bir karanlıkta girince kötü oluyor, heves kalmıyor birşeylerle uğraşmak için. Hele fotoğraf hiç çekilmiyor o kör aydınlatmalarda.
En iyisi içeceğini alıp bilgisayar başında dizi izlemek oluyor :)
Bu sıralar birşey pişirememem veya başka şeylerle uğraşamıyor olmam bugün burayı boş bırakacağım anlamına gelmiyor ama.. Kötü günler için sakladığım tariflerim vardır bir yerlerde.
Neyseki garantici bir insanım :))
İşte geçenlerde birgün (ne zaman hatırlamıyorum) yaptığım elmalı tartöletlerimmm :)
Elmalı, Kakuleli Tartöletler
Malzemeler (15 adet)
Hamuru İçin
1+ 1/2 cup un
100 gr tereyağı/margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 cup pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri İçin
6 adet küçük boy elma
3-5 adet kakule/ tozu varsa üzerlerine çok az serpilecek kadar
Tarçın çubuğu/ toz ise üzerlerine çok az serpilecek kadar
Yapılışı:
- Hamur için öncelikle tereyağını ince ince doğrayıp oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın.
- Unu, pudra şekerini ve kabartma tozunu hamuru yoğuracağınız kaba alıp karıştırın.
- Tereyağını ve yoğurdu da ekleyip yoğurmaya başlayın.
- İyice birleşip yumuşak bir hamur olana dek yoğurun.
- Hamuru unlanmış tezgaha alıp merdane ile 2mm kalınlığında açın.
- Kalıplarınız büyüklüğünde yuvarlaklar kesip çok az margarinle yağlanmış kalıplarınıza yerleştirin.
- Üzerlerine çatalla birkaç delik açıp, soyulup dilimlenmiş elmaları yerleştirin.
- Kakule tohumlarını havanda iyice dövüp çok az bir şekilde elmaların üzerine serpin.
- Tarçın çubuğunu da minik bir rende ile rendeleyerek üzerlerine serpin.
- 180 derecede ısınmış fırında kenarları kızarana dek pişirin.
Görüşmek üzere.