11 Şubat 2013 Pazartesi

Ballı Hardal Sos Eşliğinde Pane Uskumru

Nedendir bilmem ama bazı zamanlar fena halde balık ister canım. Öyle anlık birşey değil ama bu. Günlerce, haftalarca sürebiliyor bu durum. Bir önceki gün yediğim halde ertesi gün yine balık diye kıvranmaya başlıyorum. Önceden hiç olmazdı bana böyle birşey. Son birkaç ayda başgösteren bu duruma çok şaşırmıştım ilk zamanlarda. Tamam balık severdim ama hiç bir zaman ille de yiyeyim diye hissetmemiştim. Bunu bir tek yumurta için hissettiğimi sanırdım. Çünkü aklıma yumurta düştüğünde yemeden duramam. Bazıları protein eksikliğinden, düzensiz beslenmemden kaynaklandığını düşünse de ben pisboğazlık işte diye baktım çoğu zaman :)
Yalnız, balıkla kısa süre önce başlayan bu ilişkim beni biraz zorladı açıkçası. Gündüz işyerinde balık pişiremeyeceğim için çoğu zaman konserve ton balıklarıyla idare ettim. Kimi zaman evde balığa denk geldim, kimi zaman da tutturdum balık yiyelim diye. Bostancı sahile balık ekmek için gider olduk mesela. Ama her istediğimde yiyemedim işte. Ton balığı da artık kesmiyordu açıkçası.

Geçenlerde Leyla sayfasında bir etkinlik duyurdu. Etkinlikle beraber ne yapabilirim diye araştırırken Tat'ın konserve uskumrusu ile tanıştım. Ekmek arasında çok sevdiğim bu balığın konservesiyle neler yapabilirim diye düşünürken bu tarif çıktı ortaya. Bence böyle kriz anlarında veya yalnız yaşayanların yemek sorunu yaşadığı günlerde kolayca yapılabilecek bir yemek oldu.
Ben de böylece Tat'lı Tarifler Yarışması'na katılmış oldum.

Yanına da, dışarıda severek kullandığım Ballı Hardal sos ve patates kızartması hazırladım.






Pane Uskumru (1 kişilik)
Malzemeler
1 kutu Tat uskumru fileto (veya taze balık da kullanabilirsiniz)
1 çay brd. pane harcı

Ballı Hardal Sos
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı mayonez (zevkinize göre miktarı ayarlayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
  • Öncelikle sosumuzu hazırlamak için mayonezi ve balı küçük bir kaseye alın. Kaşıkla hafif karıştırın. Hardalı ve zeytinyağını da ekleyip sosu buzdolabına kaldırın.
  • Fırını 300 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
  • Uskumru konservesini açıp yağını süzün. Balıkları parçalamadan çıkarın.
  • Pane harcını yayvan bir tabağa dökün ve balıkların tamamını buna bulayın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip fırında 8-10 dk, üzerleri hafif kızarana dek pişirin. İsterseniz alt-üst edip diğer taraflarını da 1-2 dk daha kızartın.
  • Patates kızartması, limon ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

12 yorum:

  1. Çok sık olmasada balık pişer bizim evde. Eline sağlık cnm.

    YanıtlaSil
  2. öyle lezzetli görünüyor ki :)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. ooo omega 3 var :))
    benimde ihtiyacım var doğrusu :))
    çok güzel görünüyor...
    canım ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. ellerinize saglık nefiss görünüyor:))

    YanıtlaSil
  5. Deniz'cim ellerine sağlık bal ve hardal sosta nefis oluyor sunum çok şık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. canım eline sağlık.oldukça lezzetli görünüyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Deniz'ciğim, pratik balık tariflerine hep açığım. Yazın ıglo nun balıklarını alıp yapıyorum. Tat'ı da deneyeceğim. Çok pratik. Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Tat uskumru konserveyi yeni duydum.Güzelmiş hem de pratikmiş.Peki 300 derece ısı çok değil mi?Sunumun çok şahane olmuş canımm afiyet olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık, sunumun çok güzel :))

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ediyorum, sevgiler herkese :)

    Vişnap, 300 derecede çok kısa bir süre tutuluyor. Balık pişmiş olduğu için sadece üstündeki pane kızarana dek tutuluyor. Daha düşük ısıda da yapılabilir ama. Teşekkürler uğradığın için. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. bu tarifi çok sevdik yapılacaklar arasına not aldım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim bende
    bloguma beklerim sevgiler

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma