Yalnız, balıkla kısa süre önce başlayan bu ilişkim beni biraz zorladı açıkçası. Gündüz işyerinde balık pişiremeyeceğim için çoğu zaman konserve ton balıklarıyla idare ettim. Kimi zaman evde balığa denk geldim, kimi zaman da tutturdum balık yiyelim diye. Bostancı sahile balık ekmek için gider olduk mesela. Ama her istediğimde yiyemedim işte. Ton balığı da artık kesmiyordu açıkçası.
Geçenlerde Leyla sayfasında bir etkinlik duyurdu. Etkinlikle beraber ne yapabilirim diye araştırırken Tat'ın konserve uskumrusu ile tanıştım. Ekmek arasında çok sevdiğim bu balığın konservesiyle neler yapabilirim diye düşünürken bu tarif çıktı ortaya. Bence böyle kriz anlarında veya yalnız yaşayanların yemek sorunu yaşadığı günlerde kolayca yapılabilecek bir yemek oldu.
Ben de böylece Tat'lı Tarifler Yarışması'na katılmış oldum.
Yanına da, dışarıda severek kullandığım Ballı Hardal sos ve patates kızartması hazırladım.
Pane Uskumru (1 kişilik)
Malzemeler
1 kutu Tat uskumru fileto (veya taze balık da kullanabilirsiniz)
1 çay brd. pane harcı
Ballı Hardal Sos
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı mayonez (zevkinize göre miktarı ayarlayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Öncelikle sosumuzu hazırlamak için mayonezi ve balı küçük bir kaseye alın. Kaşıkla hafif karıştırın. Hardalı ve zeytinyağını da ekleyip sosu buzdolabına kaldırın.
- Fırını 300 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
- Uskumru konservesini açıp yağını süzün. Balıkları parçalamadan çıkarın.
- Pane harcını yayvan bir tabağa dökün ve balıkların tamamını buna bulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip fırında 8-10 dk, üzerleri hafif kızarana dek pişirin. İsterseniz alt-üst edip diğer taraflarını da 1-2 dk daha kızartın.
- Patates kızartması, limon ve yeşilliklerle servis edebilirsiniz.
Çok sık olmasada balık pişer bizim evde. Eline sağlık cnm.
YanıtlaSilöyle lezzetli görünüyor ki :)
YanıtlaSilellerine sağlık...
ooo omega 3 var :))
YanıtlaSilbenimde ihtiyacım var doğrusu :))
çok güzel görünüyor...
canım ellerine sağlık...
ellerinize saglık nefiss görünüyor:))
YanıtlaSilDeniz'cim ellerine sağlık bal ve hardal sosta nefis oluyor sunum çok şık sevgiler...
YanıtlaSilcanım eline sağlık.oldukça lezzetli görünüyor.sevgiler
YanıtlaSilDeniz'ciğim, pratik balık tariflerine hep açığım. Yazın ıglo nun balıklarını alıp yapıyorum. Tat'ı da deneyeceğim. Çok pratik. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
Tat uskumru konserveyi yeni duydum.Güzelmiş hem de pratikmiş.Peki 300 derece ısı çok değil mi?Sunumun çok şahane olmuş canımm afiyet olsun sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık, sunumun çok güzel :))
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum, sevgiler herkese :)
YanıtlaSilVişnap, 300 derecede çok kısa bir süre tutuluyor. Balık pişmiş olduğu için sadece üstündeki pane kızarana dek tutuluyor. Daha düşük ısıda da yapılabilir ama. Teşekkürler uğradığın için. Sevgiler.
bu tarifi çok sevdik yapılacaklar arasına not aldım ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim bende
YanıtlaSilbloguma beklerim sevgiler