3 Ekim 2017 Salı

Vişneli Yaz: Vişne ve Şeftalili Turta

"Yaz mı kaldı?" dediğinizi duyar gibiyim. Oldukça yoğun bir dönem geçirdim, bu sebeple blogla pek ilgilenemedim. Ailemize ♥Tuna♥mız katıldı. Yıllarca birlikte yaşadığım ablamın bir oğlu oldu. Bebek kokusu ve kucaklamalarla dolu günler geçirdim. Şimdi ise çok özlüyorum. Bizim için Eylül Tuna'nın heyecanıyla başlamıştı. Şimdi Ekim oldu bile.
Evet yaz bitti, ama yaz tatlıları bitmedi. Vişneyi severdim zaten ezelden, ama bu yaz bir de şeftali eklemesi yaptım. Tartlar, turtalar enfes oldu. Aşağıdaki elbise şekilli olan turtayı yeğenimin doğum günü partisi için yapmıştım. O gece favori olunca, daha sonra birçok kez tekrar pişirdim.


Vişne Ve Şeftalili Turta
Malzemeler
100 gr tereyağı (50gr tereyağı-50gr margarin kullanıyorum)
2 yemek kaşığı yoğurt (sulu kısımdan)
2 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı vanilin
2,5 su brd. un
1 çimdik tuz
3 yemek kaşığı vişne marmeladı
2 adet Bodrum şeftalisi (yassı şeftali)
Yapılışı
  • Yumuşamış yağ, tozşeker, tuz ve yoğurdu karıştırma kabına alın ve mikserle çırpın. 
  • Üzerine 2 su brd. unu eleyin, vanilin ve kabartma tozunu ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. Kalan unu azar azar gerektikçe ilave ederek yoğurun. (Hamur çok yapışırsa elinize 1 kaşık daha un ilave edip toparlayın hamuru.)
  • Hamuru 3 parçaya bölün. Birini kenara ayırın. Kalan ikisini birleştirip kalıbınız büyüklüğünde açın. Kalıbınızın kenarlarına doğru, 1 cm yukarı çıkacak şekilde yerleştirin.
  • Vişne marmeladını hamurun tabanına sürün. Şeftalileri soyun ve küçük küplere doğrayıp vişnenin üzerine serpiştirin.
  • Kalan hamuru 0,5 cm kalınlığında açın. İstediğiniz şekilde kalıplarla kesip turtanın üzerine yerleştirin. 180 derecede önceden ısınmış fırında hamurun kenarları hafif kızarana dek pişirin.
Vişne Marmeladı
Malzemeler
2 kg. vişne
2 su brd. tozşeker
Yarım limon suyu
Yapılışı: Vişneler ve tozşeker tencereye konup, kısık ateşte, 30 dk kaynatılır.  Vişneler çekirdeksiz ise blenderdan çekilir (pütürlü kalacak şekilde). Çekirdekli ise geniş delikli süzgeçten geçirilir. Kavanozlara konup sıkıca kapatılır.

Afiyet olsun!

5 yorum:

  1. Öncelikle iyi ki doğmuş Tuna. Sağlıklı ve mutlu bir ömrü olsun sevdikleriyle birlikte. Turtanın favori olması çok normal. Harika görünüyor çünkü. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel dileklerin için ♥

      Sil
  2. Harika görünüyor tam kışlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, dondurucuyu keşfedenler için kışlık da.

      Sil
  3. Guzel bir site http://yesiminyemekleriresimleri.blogspot.com/?m=1 siteme de beklerim

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma