7 Kasım 2014 Cuma

Şu ANda ben../ Cevizli ve Çikolatalı Pasta

Dışarıda çalışan iş makinesi (inşaat alanından çıkan kayaları kıran makine, adı neyse bilmiyorum) şu anda beynimi parçalara ayırıyormuş gibi. Sanki birazdan beynim burnumdan akmaya başlayacakmış gibi burnumun direği bile sızlıyor. Bir haftadır çektiğimiz bu gürültü yüzünden konsantre olamıyorum. Sabahtan beri bu sayfa önümde açık ve ben ne yazacağımı bilemediğimden artık bari durumumu anlatayım bir de belgeleyim istedim.
Burası Küçük Çamlıca, burada zemin hep kayalık. Dolayısıyla inşaatlarda da zorlanıyorlar, zorlanıyoruzzz :( Bir haftadır kayaları kırıp çıkarıyorlar. Anladık onların da işi bu ama sanki insan taşıyacakmış gibi o kayaları küçük parçalara ayırıcam diye bizim kafamızı ütülemelerine sinir oldum. Kaldır kepçeyle koy kamyona ne zorluyosun di mi? Gidip uçan tekmeyle dalasım var adama. Tamam yapamam ama yapasım var yani..
O yüzden bugünün bir an önce bitmesini ve sessiz evime gidip kafa dinlemeyi çok istiyorum.
Hazır gelmişken yakınlarda paylaşmayı düşündüğüm pastamı da ekleyeyim bu yazıya. Bu pasta, altında hazır kek kullandığım için pratik bir tatlı. Üzerine hazırladığım çikolatalı musla lezzetlenen,
içerisine eklediğim ceviz sayesinde keyifle yenilen, üzerini istediğiniz şekilde süsleyebileceğiniz, dilerseniz vişne, muz, çilek gibi çikolataya yakışan meyvelerle daha da lezzetlendirebileceğiniz güzel bir tatlı.
 
Cevizli ve Çikolatalı Pasta
Malzemeler
1 kat pastaban
1/2 çay brd. süt
1 su brd. süt
1 paket krem şanti
80 gr bitter çikolata
200 ml taze krema
1 çay brd. ince dövülmüş ceviz
1 yumurta
Üzeri için: Çikolata, antep fıstığı ezmesi rendesi

Yapılışı
  • Bitter çikolatayı parçalara kırın, benmari usulü veya mikrodalgada eritin. Sıcağı biraz çıkan çikolataya bir yumurtayı kırın ve çırpıcıyla iyice çırpın.
  • Başka büyük bir kasede kremayı çırpın. Çikolatalı karışımı ekleyin ve mikserle çırpmaya devam edin. İyice karıştığında ceviz içini ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Başka bir kasede 1 su bardağı sütle krem şantiyi çırpın.
  • Kekin üzerini yarım çay bardağı sütle ıslatın. Üzerine çikolatalı karışımı dökün ve hafifçe yayın.
  • Onun üzerine de krem şantiyi yayıp, üzerine çikolata ve antep fıstığı ezmesini rendeleyin.
  • Buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Görüşme üzere..

2 yorum:

  1. Çok şık ve leziz görünüyorr.Afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  2. Valla ben bu blog dünyasına annemi en sonunda sokucam :)Hem belki ona da bir blog açarım :D Her yerde güzel tarifler pratik bilgiler kaynıyor.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma