7 Temmuz 2014 Pazartesi

Yaz Tatlıları: Şeftali ve Kirazlı Kup

Tatlılardan gidiyorum yine. Hafif, meyveli tatlılara sarmış durumdayım. Dün akşam yaptığım bu tatlıları sıcağı sıcağına paylaşmak istedim.

 

Oldukça basit bir tatlı. Ben biraz işi zorlaştırmış olsam da, aman beni fırınla uğraştırma derseniz, meyveleri tavada pişirebilirsiniz ve hazır bisküvi parçaları veya mısır gevreği parçaları kullanabilirsiniz. Ben fırın kullanmayı ve kıtırlarımı kendim yapmayı tercih ettim. Eğer ben de kıtırlarımı kendim yaparım diyorsanız aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz.
  • Yarım bardak un, 1 yemek kaşığı margarin, 1 yemek kaşığı esmer şeker, 1 yemek kaşığı yulafı bir çatalla ezin. Parmaklarınızla hafiften yoğurup aşağıdaki kıvamda bir hamur elde edin. İri kıyılmış fındık, fıstık ekleyip yağlı kağıda yayın ve 180 derecede ısınmış fırında kızarana dek bekletin. 
  • Fırının derecesini 250'ye çıkarıp esmer şeker serpilmiş şeftalileri ve küçük bir fırın kabına koyduğunuz çekirdekleri çıkarılmış kirazları 15-20 dk pişirin. Pişen meyveleri soğuması için bekletin.
  • Bu sırada yarım kg süzme yoğurdu dilediğiniz kadar (sizin damak zevkinize kalmış) pudra şekeri ile çırpın.
  • Kuplara alttan meyveler ile başlayarak (şeftalileri önce dilimleyin), kıtırlar (veya mısır gevreği, bisküvi, kurabiye vs.)serpin, 1 kaşık yoğurt koyun ve tekrar meyveler ve kıtırlarla devam edin. Tatlınız hazır.



İşte böyle. Basit olmasına rağmen her ayrıntıyı anlatacağım diye yine uzattım tarifi :)
Malzeme listesi vermiyorum. Yapacağınız kişi sayısına göre ve porsiyonlarınıza göre ayarlayabilirsiniz. Ben 3 şeftali ve bir küçük kase kiraz kullandım.

13 yorum:

  1. ellerine sağlık serince kaşıklaması ne iyi olur ;) sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Nefis hafif bir tatlı sunum yine çok güzel fotoğraflar yine harika ellerine sağlık Denizcim sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Biz diyetle boğuşurken nereden çıktı bu çeşit çeşit tatlılar. :)) Tabii ki şöyle bir bakarak geçiyorum şimdilik. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzerine bir tane yulaflı bisküvi ezdiniz mi bu da diyet tarif olur İlhan Bey :) Diyetiniz şenlenir :))

      Sil
  4. Deniz Hanım nasıl bir site bu insan hangisini beğeneceğini şaşırıyor, elleriniz dert görmesin. Mısır'dan sevgiler, selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, mutlu ettiniz beni. Mısır'a selamlar, sevgiler.

      Sil
  5. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Ah evet üzerinde bir top dondurmayla servis ettim aslında. Ama fotoğrafları dondurmasız çekince yazmayı unutmuşum :) Dondurma kesinlikle yakışıyor. Teşekkürler, Hayırlı Ramazanlar size de.

    YanıtlaSil
  7. Nefis bir tarif..yaz icinde kis icinde her zaman yenebilecek guzellikte..ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  8. ıftardan sonra cok guzel gıder yazın bu tur tatlılar enfes oluyor senın tarıfde değısıkmıs not aldım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma