19 Ocak 2013 Cumartesi

Ton Balıklı Kuskus Salatası

Selamlar.
İki tarif üst üste hafif paylaşımlar olacak bu yazıyla :) Ama diyette değilim şimdilik. Aslında başlasam hiç fena olmayacak, çünkü yazın verdiğim kiloları birer birer almaya başladım bile! Bu durum son zamanlarda canımı sıksa da pek birşey yapamıyorum. Yazın olduğum gibi kararlı ve ciddi devam edemiyorum. Evde spor da yapıyordum ama onu da bırakalı aylar oldu, bir miskinlik çöktü üzerime. Biraz motivasyona ihtiyacım var sanırım bu konuda. O yüzden kendimi bu yiyeceklerle motive etmeye, alıştırmaya çalışıyorum. Bakalım ne zaman start vereceğim :)


Bu salatayı bu hafta işten eve erken döndüğüm bir akşam yaptım. O gün kendimi çok kötü hissediyordum, yüzüm gözüm alevler içindeydi. Bir halsizlik vardı. Ama eve gelince hiçbirşeyim kalmadı :P Dinlenmeye çekilmeden önce karnımı doyurmak için bu salatayı yaptım. Yemesi çok keyifli, çok lezzetli bir salata oldu benim için.
Bu ara sık sık çiğ olarak tükettiğim, bilgisayar başında veya dizi izlerken atıştırmak için evde bulundurduğum karnıbaharı bu salataya da kullandım. Çok sevdim karnıbaharı çiğ çiğ çerez niyetine yemeyi :)


Ton Balıklı Kuskus Salatası
Malzemeler (1 kişilik)
1 kutu 160grlık konserve ton balığı
3/4 çay brd. kuskus
3 yemek kaşığı konserve mısır
2 yemek kaşığı kapari turşusu
1-2 tane kornişon turşusu
Karnıbahar (birkaç minik çiçek)
6-7 dal maydanoz
Sosu İçin:
1/2 tatlı kaşığı hardal
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu

Yapılışı:
  • Öncelikle kuskusu büyük bir cezvede veya küçük bir tencerede çok az tuzla pişirin. Pişen kuskusu soğuk suya tutup soğutun. Güzelce süzün.
  • Derin bir kaba kuskusu alın. Üzerine ton balığı hariç tüm malzemeleri ekleyin.
  • Küçük bir kasede sos malzemelerini karıştırın. Kuskusun üzerine gezdirin sosu ve güzelce tüm malzemeyi karıştırın.
  • En son yağı süzülmüş ton balığını ekleyin salataya. Kaşıkla balıkları çok fazla dağıtmadan karıştırın. 
  • Bir salata kasesine alıp yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun. 

Herkese çok güzel bir haftasonu dilerim.

10 yorum:

  1. elinize sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor salataya bayılırım. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel gorunuyor canım ellerıne sağlık fotograflar da oyle

    YanıtlaSil
  4. Ton balığı lezzetiyle yeni tanıştım ben de.
    Meğersem ne kadar güzel bir tatmış.
    Hep suni olacağına dair kafamdaki önyargımdan sebep erteleyip durmuştum.
    Ben de makarna ile yapıyorum ve çok hoş oluyor.
    Tıpkı seninki gibi:)
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makarnaya ve salataya çok yakışıyor :)
      Sağol canım, sevgiler.

      Sil
  5. Tam bana göre olmuş. Balık, sebze her şey var. Ben de karnıbaharı çiğ yiyebiliyorum ama soslara banarak. :)) Kuskusla yapmak da ilginç. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Deniz'cim acıktım resmen salatayı görünce ton balıklı salataları çok severim ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Canım sık sık yaparım bunu. Bazen buğday ile de yapıyorum. Çok lezzetli gerçekten. Hatırlattığın iyi oldu:)
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buğdaylısını yemesi ne keyiflidir :D Çok severim ben buğdayı ama çok sık tüketmem tabi. Aslında ne güzel salata yapılabilir. Güzel fikirmiş Heyyfi, teşekkürler.
      Sevgiler.

      Sil
  8. Teşekkür ederim güzel ziyaretleriniz için.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma