9 Şubat 2012 Perşembe

Damla Çikolatalı Fıstık Ezmeli Yumuşak Kurabiye

Her yiğidin kurabiye yiyişi farklı olabilir. Kimi ağzında erisin ister, kimi bisküvivari çıtır bir kurabiye olsun der. Ben mesela un ufak olan kurabiyeyi yerken can çekişirim. Oraya döküldü, buraya döküldü derdi kurabiye zevkimi mahveder. Kıtır kıtır olduğunda da pek hoşlanmam. Yanına mutlaka içeceğim olsun isterim. Ben böyle kekimsi, daha yumuşak kurabiyeleri severim. Acıbadem kurabiyesi gibi yapışkan olanları da severim. İşte yumuşak kurabiyelerimden biriyle daha buradayım.

 


Damla Çikolatalı Fıstık Ezmeli Kurabiye
Malzemeler 13 adet

2 yumurta
50 gr yumuşatılmış margarin
1 + 1/2 su brd. un
1/2 su brd. tozşeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı fıstık ezmesi
Yarım su brd. damla çikolata veya doğranmış çikolata
Birkaç damla vanilya aroması

Yapılışı: Şekeri ve yumurtaları derin bir kapta mikserle çırpın. Yumuşatılmış margarini de ekleyip, yağ iyice karışana kadar çırpmaya devam edin. Vanilya aroması ve fıstık ezmesini ekleyip tekrar çırpın. Unu ekleyin. Eğer yumuşak bir kurabiyeniz olsun istiyorsanız unu fazla eklemeyin. 1 su brd unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Kalan unu, yapışkan ve elle şekil verilemeyecek kıvamda bir hamur elde edene kadar eklemeye devam edin. Eğer kıtır bir kurabiyeniz olsun istiyorsanız sert bir kurabiye hamuru olana dek un ekleyin. Yaklaşık 2,5 su brd.
Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye tatlı kaşığı ile, aralıklarla yerleştirin. 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tasarım:Sawako Kuronuma