31 Temmuz 2010 Cumartesi

Li-Li-Li-Limonata, Ta-Ta-Ta Değil :))

Kimseye lafım yok. Benim için bundan sonra limonata Li-Li-Li-Limonata! Bugün hava çok sıcak olacakmış, herkes dikkat etsin. Buz gibi limonata içsin.

 
Limonata
Malzemeler:
4 adet limon
4 su brd. soğuk su
1 su brd. tozşeker
1 su brd. su
Nane
Buz
Yapılışı: 1 su brd. suyu küçük bir tencereye alın. 1 limonun kabuğunu rendeleyip bir su brd. tozşekerle iyice ovun ve şekeri suya katın. Taze veya kurutulmuş bütün yapraklı birkaç yaprak nane ekleyip ocakta biraz kaynatın. 4 limonun suyunu sıkıp temiz bir tülbent üzerinden süzerek sürahiye alın. 1 litre soğuk suyu da ekleyip karıştırın. Ocaktan indirdiğiniz şurubu yine tülbentten süzerek sürahiye alın. Bir kaşıkla iyice karıştırıp, servis sırasında buzları ekleyin.
Not: Bana fazla şekerli geldiği için ben bir su brd. soğuk su daha ekledim. Siz de tadına göre su ilavesi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun :))


3 yorum:

  1. Deniz, çok güzel bir sunum olmuş bu. Tadı da güzeldir bence. Bu fotoyu facede de gördüm ve nane yapraklarıyla da süsleseydi keşke demiştim.

    YanıtlaSil
  2. Taze nane yoktu evde. Aşağıda Feride ablanın saksısından alıcaktım ama o da evde yoktu. Ben de limon ve buzla süsledim.

    YanıtlaSil
  3. Görüntüsü Çok güzel bu sıcaklarda en mantıklı yapılcak şey

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma