Fotoğraflarım alelade çekilmiş olsa da yayınlamak istedim bu yemeği. Toprak kabınız varsa belki denersiniz. Hatta yoksa da edinmeyi düşünürsünüz belki. İnanın pişman olmayacaksınız ;)
Cabada Etli Güveç
Malzemeler (6 kişilik)
1 kg kemiksiz dana eti
1 adet büyük boy veya 2 adet küçük boy patlıcan
1 adet büyük boy patates
1 adet büyük boy havuç
1 adet büyük sulu domates
2-3 adet sivri biber
10-12 adet arpacık soğan veya 3 küçük soğan, 4'e kesilmiş
1 baş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, kimyon
1 su brd. su
Yapılışı
- Öncelikle arpacık soğanları soyun. Cabanın dibine bütün olarak yerleştirin.
- Etinizi yumurta büyüklüğünde parçalara kesin. Soğanların üstüne yerleştirin.
- Patatesi ve havucu soyun, orta büyüklükte doğrayıp etin üzerine yerleştirin.
- Biberleri doğrayıp malzemelerin üzerine dağıtın. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak aralara sıkıştırın.
- Patlıcanı alaca doyun ve orta kalınlıkta doğrayıp en üste yerleştirin.
- Son olarak domatesi soyun ve yemeklik doğrayıp en üste yerleştirin.
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip sıvıyağı üzerlerinden dökün. En son suyunu dökün ve ocağa alın.
- Kaynayana dek yüksek ateşte, kaynadıktan sonra en kısık ateşte 1 saat kapağı kapalı olarak pişirin.
- Süre sonunda etleri kontrol edin. Ocağın altını orta ateşte açıp etler iyice pişene dek pişirin.
- Tüm pişirme işlemi boyunca 15-20 dk'da bir kontrol edin ki soğanlar yanmasın.
Görüşmek üzere.
Ellerine sağlık, ben caba deyince ne olduğunu anlamadım :) güveç deriz biz.. evde hiç denememiştim, ocakta kaynayana kadar pişirip fırında pişirmeye devam etsek, bizim fırınlarda pişer mi acaba?
YanıtlaSilAaaa çok geç cevap verdiğim özür :*
SilBazen telefondan onaylıyorum yorumları ama cevap yazamıyorum o an.
Fırında da pişirebilirsiniz tabi. Ben de bazen öyle yapıyorum. Pişmeye yakın ocaktan alıp fırına koyuyorum.
Teşekkür ederim uğradığınız için. Kusura bakmayın cevapsız bıraktığım için ♥