Bu bayram da sevdiklerime, misafirlerimize ikram etmek için şekerpare yaptım. Şekerpareyi bu şekliyle seviyorum ben. Yuvarlak ve üstü fındıklı olan pek hoşuma gitmiyor :)
Şekerpare
Malzemeler
2 yumurta
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1/2 su brd. irmik
4-5 su brd un
1 tutam tuz
Dilerseniz içerisine 1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti İçin
3 su brd. tozşeker
4 su brd. su
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
- Margarini ince dilimlere kesip, 1 bütün yumurta ve 1 yumurtanın beyazı (sarısını üzerlerine sürmek için kenara ayırıyoruz), 3 su brd. un, bir tutam tuz, kabartma tozu ve vanilya ile birlikte geniş bir kaba alıp yoğurmaya başlıyoruz. (Dilerseniz hindistan cevizini bu aşamada ekleyebilirsiniz.)
- 1/2 su brd. irmiği de katıp yoğurmaya devam ediyoruz. Hamur bir araya gelip ele yapışmayan bir kıvama gelene dek un ekleyerek devam ediyoruz. Yaklaşık 2 su brd. daha.
- Yoğurma işlemi bittikten sonra elimize küçük bir yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Oval şekil vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Tüm hamur bittikten sonra kenara ayırdığımız 1 yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.
- Yumurta sarısına çizgili şekil vermek için de yemek çatalını fazla bastırmadan üzerlerinden geçiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kabarıp, iyice kızarana dek pişiriyoruz.
- Bir tencereye şekeri ve suyu alıp kaynatıyoruz. Limon suyunu da ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Sıcak olan şerbeti, şekerpareler soğukken, bir kepçeyle üzerlerinden döküyoruz.
- Şekerpareler şerbeti iyice çekip soğuduktan sonra, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilNmm nmm nmm çok leziz:) Ellerine sağlık :)Kahvaltıdan yenı kalkmama rağmen acıktım.
YanıtlaSilBenım bloguma da beklerım :)
Teşekkür ederim. Hemen uğruyorum ;)
Silmuhtesem olmus
YanıtlaSilellerine saglik canim...
iyi bayramlar
Teşekkürler :)
Sil