6 Kasım 2015 Cuma

Karamel Dolgulu Çikolatalı Kek

Güzel bir Cuma gününden merhaba.
Bu hafta soğuk algınlığımı bahane ederek izin kullandım. Rahatsızlığım geçmedi ama güzel, keyifli bir hafta geçirdim. Hem bol dinlenmeli, hem bol gezmeli oldu. Güneş pırıl pırıldı ve hava tam dışarılara kaçmalıktı. Öyle bir havada evde oturmak bana göre değildi elbette. Şimdi her bir eklemim ağrıyor olsa da mutluyum :)
Bu hafta tam iki defa brownie yaptım. Tam "yeaa ben hiç sevmem öyle çikolata yemeyi, hiç anlamam canım brownie istiyor, çikolata istiyor diyenleri" diye caka satarken kendimi çikolatalı bir şeyler için yanıp tutuşurken buldum. Tabii ki bu, her büyük konuştuğu şey başına gelen arkadaş yine fazla konuşmuştu. Napalım, yaptık biz de br brownie. Aslında brownie demeyim, pişirme kısmını ayarlayamadığımdan ilki pişmemiş kek, ikincisi ise kek kıvamında oldu. Öyle sabırsızdım işte yemek için.

Aslında tarif vermek istemiyorum ama karamel çukurlarını da anlatmak istiyorum. O yüzden nasıl yaptığımdan bahsedeceğim biraz.


  • 3 yumurta3 yemek kaşığı tozşekerle iyice çırptım. Köpük köpük olmaya başlayana dek. 
  • Bu sırada küçük bir sütlükte 75 gr tereyağı erittim. Sıcakken 40 gr çikolatayı da içine kırıp erittim. 
  • Sonra çikolatayı yumurtalı karışıma ekledim ve iyice çırptım. 3/4 cup kadar un ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu karıştırıp çikolatalı karışıma ekledim ve kaşıkla karıştırdım. Yarım paket bitter çikolatalı puding karışımı da ekledim ve çok az damla çikolata ve doğranmış cevizle birlikte karıştırdım. Isınmış fırında, 180 derecede, kabarıp üzeri kabuk olana dek pişirdim. 
Kek pişerken hemen bir cezveye 3 yemek kaşığı tozşeker koydum ve erimesini bekledim. Eriyince hemen yarım paket kadar taze krema ekledim ve hızlıca karıştırıp karamel sosu hazırladım.

Fırından çıkardığım ve ilk sıcağı geçen kekin üzerinde delikler açtım. Karamel sosu kekin yüzeyine, daha çok deliklere gelecek şekilde döktüm. Sonra üzerine biraz daha damla çikolata serpiştirdim. Soğuyunca dilimledim ve yumuldum^^

Keyifli, güzel bir hafta sonunuz olsun.
Görüşmek üzere.

7 yorum:

  1. Browniye tapıyorum diyebilirim ama şu karamel sosla aram nedense iyi değil. Bonne maman'ın karamel reçeli gibi bişeysi var onu seviyorum bir tek, onu da nutellla gibi kaşıklamak tercihim. Ama browni bol kakaolu çikolatalı olunca bayılıyorum. Ne zamandır yapmadım. Annemin ıslak kekini onun atası olarak görüyorum. Çocukken browni falan bilmezdik varsa yoksa ıslak kek:) liseyi ıslak kekle tamamladım diyebilirim. Belki de artık benim de bir adet yapmak vaktim gelmiştir. Hadi bakalım afiyetler olsun:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh! Sevilmez mi karamel :) Bonne Maman'ın caramel spread'ini biliyorum. Oysa bahsettiğin müthiş bir şey olduğunu düşünüyorum.
      Islak kek! Şimdi adı anılmıyor bile. Hakikaten de bunların atası sayılabilir :) İnternet nelere kadir..

      Sil
  2. Yapma özürlü olduğum için okumadım bile. :) Sadece fotograflara bakmak da yetti aslında. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Olsun, teşekkürler uğradığınız için.

      Sil
  3. harika görünüyor ama yaaaa :)
    çikolatanın akışına bakın hele :) ellerine sağlık adaşım..
    iyi yapmışsın canım, acil şifalar diliyorum..

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma