25 Mayıs 2015 Pazartesi

Bu Aralar Ben

Bol fotoğraflı, az yazmalı bir yayınım var bugün.
Bu aralar ben,
Fırında karnabahar ve patlıcana sardım. Biraz sıvıyağ, karabiber ve çok az kimyon gezdiriyorum üzerlerine. Kızarana kadar pişiriyorum fırında. Çok leziz oluyorlar. Evdeki karnabahar stoğum bitene kadar devam..
Çok merak ettiğim tariflere fırsat veriyorum. Bunlardan biri de sosyete mantısıydı. Denedik, beğendik. Çok lezizdi.

Bu aralar çok rastladığım ve merak ettiğim bir tarifti bu yumurtalı tost. Açıkçası bana pek hitap etmedi. Yumurtaya buladıktan sonra tereyağında kızarttım. Çok ağır geldi bana.
Denemelerimden bir diğeri. Karnabahar tabanlı pizza. Aslında harika bir fikir ve yapılabilir ancak ben peynir seçimini yanlış yaptığım için pek hoşumuza gitmedi. Birgün tekrar denersem tarifini vereceğim.
Tofitamız Defne'nin mutfağa ilgisi arttıkça mutlu oluyorum. Arada bir birlikte pasta yapıyoruz. Bu da onlardan biri.

Bol bol çizim yapıyorum, Instagam'da paylaşıyorum. "Bugün ben" başlıklı çizimlerimden örnekler bunlar da. İşyerinde boş vakitlerimi bunlarla doldurmak keyifli oluyor.
Bu kiraz yaprağı sarması. Malatya taraflarında yapılan bir yemek. İlk kez kuzenim sayesinde tattık bu yemeği ve çok beğendik. Kiraz yaprakları bulgurla hazırlanmış içle sarılıyor. Pişiriliyor ve yoğurtlu bir sosla birleştiriliyor. Üzerine de salçayla kavrulmuş soğanlar ekleniyor. Çok çok lezzetli bir tarif.
Haftasonlarından birinden bir öğle yemeğim bu da. Semizotu çilekle yakışıyor. Sevdim ben.
Bol bol ağlamalı dizi izleyip stres atıyorum. Bu da ne demeyin. Gözyaşlarım anlatsın :P
Bu fotoğraf da bir öğle yemeğimin hazırlık aşamasından. Bol yeşilli, somonlu sandviç.
Bu senenin ilk dondurmasını yaptım. Çilekli olan bunlar. Bir de nane ve çikolata ile bir denemem var. Tad olarak iyiydi o da ama naneler daha minik parçalara ayrılsa daha güzel olacakmış. O yüzden onlar şimdilik out! Çilekliler süperdi ama ;)
Bu da Allah Ne Verdiyse'den bir denemem. Pırasalı mezgit fileto diye açıklayım.  Çok lezzetli, denenesi bir tarif olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Biz ablamla pek sulu tarzda sevmeyiz deniz ürünlerini. Ama bu domates sos hem pırasalara hem balığa çok yakışmıştı. Tekrar tekrar yapacağımızı düşündüğümüz bir tarif. Merak edenler buraya lütfen ;)
Tatlı krizlerim için pratik tatlar hazırlıyorum. Bana, hemen küçük bir cezvede puding, muhallebi hazırlamak zor gelmediği için pratik diyorum^^ Alta evde o an bulunan kek, bisküvi vs. yerleştiriyorum. Üzerine biraz puding, onun üzerine meyve ve kek kırıntısı, tekrar muhallebi. Sonra biraz süsleyip soğumasını bekliyorum. Sonrası tatlı keyfi :)

İşte bende son zamanlardaki durum böyle. Çoğunlukla evdeyim. Sevgilimin askerden dönmesine günler kaldı. Mutluyum, huzurluyum.
Sizlere de bol güneşli, mutlu iyi haftalar..
Yakında görüşmek üzere.

16 yorum:

  1. Resimler iştah kabartıcı :) Harika... Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ooooo...Hepsi süper ya, gözüm gönlüm açıldı eline sağlık, tabi bi de iştahım :)

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık, Annem malatyalı olduğundan kiraz yaprağı sarmasını çok iyi biliyorum. fasulye yaprağı ile de yapılır ayrıca.. çocukluğumu hatırlattığından lezzeti de bir ayrı gelir her zaman ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fasulye yaprağıyla da yapıldığını bilmiyordum ama ayva yaprağı ile denemişliğimiz var. Çok lezzetli bir yemek gerçekten.

      Sil
  4. önce yazi sonundaki ibareye rabbim tez zamanda kavustur diyerek baslamak istiyorum söze
    postun ise görsel sölene dönüsmüs Allah razi olsun emeklerin icin
    yemegimi görmek önce süpriz oldu sonrasinda cooook mutlu etti beni .cok tesekkür ediyorum

    deginmeden edemeyecegim cizimlerin cok hosuma gidiyor
    aklima ne geldi biliyormusun cizimlerin anlatsa su güzel tarfilerini doyumsuz olur, alaninda ilk olur ama
    cok emek ister onuda biliyorum :(
    yetenek baska birsey kalici olsun cok yere ulassin ister gönlüm bu talebimide yazdiktan sonra müsadenle deyip kocaman sevgilerimi dualarimi birakiyorum ve gözyaslarin tek izledigin filmler icin olsun insallah

    Muhabbetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Aslında birçok tarifin var denemek istediğim, fırsat buldukça deniyorum böyle. bu tarifi çok sevdik biz. Özellikle sosunu.
      Çizimlerimi beğenmene sevindim. Fikir çok harika. Fotoğraflara yerleştirmek için kolay bir yöntem bulursam denemek isterim.
      Güzel sözlerin ve dileklerin için çok teşekkür ederim. Sevgiler, selamlar.

      Sil
  5. ben böyle bol fotoğraflı yazıları çok seviyorum :) o kesme tahtasını çok beğeniyorum :)) dondurma yapmak aklımda ama bakalım ne zaman yapacağım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de fotoğrafı bol yazıları severim :) Dondurma zamanı geldi artık, Kuzey için bol bol yaparsın :)

      Sil
  6. Fotoğraflar inanılmaz iç açıcı, dondurmayı merak ettim, bir araştırayım..Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Dondurma zamanı geldi. Bir kere yapınca devamı da geliyor.
      Sevgiler.

      Sil
  7. Denizcim çok güzel bir yazı olmuş. Uzun olmasını da ben ayrıca seviyorum zaten, yorumlarımdan da anlarsın:)
    Yalnız böyle yazılara yorum yazmak biraz zor oluyor çünkü unutuyorum:)
    Karnıbaharları bitirme çabana bayıldım. Ama çok güzel görünüyorlar buradan elimi uzatıp alasım geliyor yani. Bu arada biz mangalda ya da ızgara da kabak çok seviyoruz. Geç keşfettik ama harika oluyor. Denemediysen mutlaka dene. Kabak harika bir tat bırakıyor damakta o haliyle. Özellikle bahçe mangalında etin tavuğun yanına şişte veyahut ızgarada soslayarak pişiriyoruz bunu da ekleyeyim unutmadan.
    Sosyete mantısı sanırım yalancı mantı. Yani yufka ile börek gibi yapıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos. Annem tepside yapardı fırında çok güzel oluyor. Hatta sarılmış sigara böreğin varsa onu da aynı usül fırına verebilirsin:)
    Gelelim yumurtalı tosta. Onu bilmiyorum ama eşim geçen akşam koştur koştur eve geldi face de bir şey gördüm deneyelim mi dedi. Tost makinesinde patates tostu:) Ben de et yapmıştım yanına garnitür gibi oldu. Çok da şahane bir şey oldu ya börek gibi aslında çok sevdik. Yapımı da acayip kolay ve ortalık da kirletmiyor. Bir ara yazsam bloga diyorum ama daha enginarı yazacağım:(
    Pizza güzel görünüyor ama karnıbaharlı olması çok ilgimi çekmedi. Cevizli fırın mantı ve patlıcanlı pizza yemiştim değişik olarak. Karnıbahar yerine patlıcan koyabilirim ben sanırım:)
    Defneyle pastanız şahane olmuş. Çilekleri parmaklarınıza da taksaydınız keşke:) Tv da kız babasıyla yapıyor ya ben çilekli pasta yapınca öyle yapıyorum, eğleniyorum kendimce:)
    Çizimlerin zaten çok tatlı. İnstagramına bir göz atayım bir süredir bakmadım. Bir sürü kişiyi takip ettiğimden herhalde herkesin yeni paylaştıklarını göremiyorum bu yüzden bazen unutuyorum dönüp bakmaya.
    Şimdi gelelim asıl beni mest eden fotoğrafa:((((
    Oyyyy nasıl da canım çekti, nasıl da güzel göründü gözüme o sarmalar. Kiraz yapraklı olanı ilk kez duyuyorum. Ama eminim harikadır. Üzerine soğanlı sos da ilginç ama çoook denenesi bir tarif. Burada ben pazıdan bir sarma yaptım urfa usülümüymüş neymiş bulgurlu sumaklı ekşili falan şahane oldu. Ona benzettim biraz. istersen yazarım sana da:) iyi ki sarma denen şey var şu hayatta ya offf olsa da yesek. Rahmetli babaannem şahane yapardı mini mini dolmaları...

    Bu arada devamına yazdığım şeyleri blog çok karakter olduğundan kabul etmedi:):) Ayy çok güldüm ya o kadar yazdım. Kopyaladım ama sana mail atayım ben o kadar yazdım yaaa offf:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahaha :D Ben de çok güldüm ama seviyorum ben senin yorumlarını. Bak şu patates tostunu çok merak ettim. Yazarsan mutlaka bakacağım. Kabağı pek sevmiyorum açıkçası ama dediğin şekilde severim belki. Onu da deneyeceğim :)
      Bu arada pizzadaki karnabahar hamurunda :D Yani un yok, diyet işi :D:D Karnabaharı pişiriyosun, suyunu süzüyosun bişeyler bişeylerle karıştırıp hamur gibi onu seriyosun. Aslında güzeldi ama işte peyniri çok aromalı seçmişiz az daha yavan peynirle olmalı. Patlıcanlı pizzayı daha önce denemiştim ben de. Seviyorum onu da. Sosyete mantısı hakikaten bildiğimiz börek üstü yoğurt sosmuş. Ama çok lezzetli. Çok sevdim.
      Yaaa bahsettiğin sarmayı biliyorum sanırım. O taraflarda dolmalarda sarmalarda mutlaka sumak olur. Gerçi ben çok yedim sayılmaz o tarafların yemeklerini ama merak etmiyor da değilim. Pazı sarmasını biz de yaparız, çok leziz olur. Bir gün Urfa usulü denemek lazım. Bu kiraz yaprağı sarması çok lezzetli. Yani lezzeti aslında tamamen suyunda. İçi bildiğimiz sırf bulgur. Ama çok güzel. Kiraz yaprağının yendiğini bu tarifle öğrenmiştik :) Ben de çok severim sarmayı. Lahana olsun, asma yaprağı olsun, pazı olsun çok sık pişer bizim ailede.
      Çizimler konusunda artık abartıyorum sanırım :)) Her fırsatta kağıt bebeklerime elbise çiziyorum artık. Görmen lazım benim masamı. Bi tarafta kalemliğim, bi tarafta kağıtlarım, bebeklerim. Süreli elbiselerini değiştiriyorum felan :D Bildiğin çocukluğuma döndüm.
      Seninle laflamak güzel oldu :) Merak ettim devamında yazdıklarını :)
      Teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  8. tum paylasim cok guzel yapilanlar yenilenler ama kiraz yapragi sarmasi cok degisik..keske bulabilsrm burada da yapabilsem..afiyet olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varsa çevrede kiraz ağacı biraz toplayıp deneyebilirsiniz :) Gerçekten değişik ve lezzetli bir yemek.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma