29 Aralık 2014 Pazartesi

DIY: El yapımı hediye fikirleri..

Bu zamana kadar çok fazla hediye veremedim sevdiklerime. Doğum günleri dışında pek de vakit ayırmadım doğrusu hediye işine. Gönlüm çok geniş ancak bütçem elverdiği müddetçe elbette. Şimdilerde beni zorlamayacak ufak hediyeler vermeye çalışsam da her birine yetişemiyorum.
Yani annemle babam biraz daha ileri görüşlü olup bir sürü çocuk yapmadan önce düşünselermiş keşke :) Hem o kadar kardeş, hem de onlardan olan yeğenleri de düşününce, benim binlerce lira kazanıyor olmam gerekiyor herkese bol bol hediyeler verebilmek için :)
Ama şöyle dönüp bakınca, birinin yüzünde, onu düşündüğüm için beliren mutluluğu görmek için bir sürü para harcamama gerek yok. Yapabildiğimin en iyisini yapıp, zaman ve emek harcayarak gülümsetebilirim sevdiklerimi. Baktıklarında beni hatırlatacak, ufak da olsa hediyeler verebilirim. Zaten hediyenin amacı da bu değil midir?
Bu yeni yılı fırsat bilip çok önceden başladım hazırlıklarıma. Öyle ki hediye edeceğim eşyalardan önce paketlerini hazırladım :) Belki benim bu hazırlıklarım sizlere de ilham olabilir diyerek hazırladığım ufaklıkları göstereceğim. Aslında sahiplerine ulaştıktan sonra paylaşacaktım, sürpiz olsun diye ama, ilham perisini sizlere yollayabilmek için bu riske girmeyi göze aldım.
Bana ilham verenler bu çizimler oldu. Ufak ufak, işyerinde vakit öldürmek için çizdiğim kızlarımı kitap ayraçlarına çevirmek aklıma düştüğünde, bunların yanına başka bir şeyler daha yapıp bizimkilere hediye etmeliyim diye düşündüm.
Tchibo'dan aldığım renkli kalemlerle, kalın kağıtlara sevimli resimler çizip ayraç şeklinde kestim. Renkli deriler, ipler ve boncuklarla süsleyip püsledim. Bakmaya kıyamadığım, benim için çok kıymetli olan kızlarım :) Sahipleri umarım onlara iyi bakarlar :)
Not defterlerim nasıl olmuş? Yine beyaz A4 kağıdı ve Kraft kağıtlarını aynı boyda keserek kendim hazırladığım not defterlerim. Kalın kağıtlarla yaptığım kapaklarını ve iç sayfalarını, yine kendi yaptığım kalp ve kaktüs damgalarıyla süsledim. Bu defterler çok küçükler, çanta, hatta cüzdan boyu. İçine sevdikleri veya o an not almak istedikleri sözleri not almaları için.
Bunlar da "ring dishes" diye geçiyor. Komidin üzerinde veya banyoda lavabo önünde, yüzükleri veya küpeleri koyabilecekleri minik tabaklar. Havayla kuruyan kilden yaptım. Dantel bir peçeteyi üzerlerine bastırarak şekil verdim, altın sarısı ve beyazla boyadım. Son hallerini fotoğraflayamadım ayrı ayrı. Fıstık ezmeli kurabiyelerimi fotoğraflarken kullanmıştım onları.
Bunlar da, yaparken en çok keyif aldığım saksı süsleri. Evet, kaktüslere sardım :)
Yine kilden hazırladığım bu süsler oldukça basit. Kilden küçük parçalar koparıp şekil veriyorsunuz, bir kürdan batırıp bir gece kuruttuktan sonra, üzerine istediğiniz şekli, yazıyı, resmi, hatta dekupajı yapıp kurutuyorsunuz. Sonra gerekirse vernikliyorsunuz. İşte bu kadar :) Ben sudan etkilenmeyen kalemlerle şekiller çizdim ve akrilik boyalar kullandım.
Bunları yaparken birkaç yerden esinlenmiş olmalıyım. Birincisi Alisa Burke'ün 'garden markers'ları, diğeri de bu dekupajla süslenmiş hediye tagleri. Bir-iki fotoğraf daha esin kaynağım arasında olabilir ama o kadar çok dolaştım ki fikirler için kafam allak bullak. Ama ana esin kaynağım bu ikisi. Özellikle Alisa Burke'ten çok yararlanıyorum bu tür DIY çalışmaları için. Kendisi harika bir sanatçı.
Bunlar da yine aynı şekilde yaptığım ve arkalarına mıknatıs yapıştırarak magnetlara dönüştürdüğüm süsler. Yaparken çok keyif aldığım, saatlerimi harcadığım bu çalışmalar benim için çok kıymetliler. O yüzden onları sevdiklerime vermek de büyük mutluluk benim için.
Dedim ya, hediyelerden önce paketleri hazırdı :) İşte bunlar da yine kendim süslediğim, hediyelerimi paketlemede kullandığım kağıtlarım. Silgileri maket bıçağıyla keserek oluşturduğum damgalar için de Pinterest'te gördüğüm, şu ve şu fotoğraflardan esinlendim.
Bu da çalışırken ortalığı nasıl dağıttığımı gösteren bir kare :)
İşte böyle.. Ben mutluyum, umarım bunları alanlar da mutlu olurlar. Çam sakızı, çoban armağanı, el emeği, göz nuru hatıralar.
 
Yeni yıla girmeden önce tekrar görüşeceğimizi düşünüyorum ama olur da görüşemezsek, hepiniz mutlu, sevdiklerinizle birlikte, sağlıkla, kahkahalarla geçireceğiniz bir yıl dilerim. Umarım 2015 yılı herkese ve ülkemize hayırlı olur.
İyi yıllar..
 
 


18 yorum:

  1. Hepsi ama hepsi birbirinden güzel. Çok seviyorum ben de senin gibi el emeği hediyeler hazırlamayı. En güzeli ise kıymet bilinmesi..

    Ellerine emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Ben çok değer veririm böyle anılara, umarım sahipleri de beğenirler.
      Teşekkürler uğradığın için. Sevgiler.

      Sil
  2. çok güzel olmuş,
    bence herkesin herşeyi satın alma gücü var bi şekilde
    ama el emeği,asıl özenin göstergesi:)
    sevgiler
    hepsi birbirinden güzel
    mutlu yıllar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru diyorsun, el emeği başka.
      Mutlu yıllar size de..
      Sevgiler.

      Sil
  3. Emek verilmiş hediyenin yerini parayla alınmış hiçbir şey tutamaz bence. Hepsi çok güzeller ellerinize sağlık, sevgiyle yapılan her şey farklılığını belli ediyor zaten.
    Mutlu yıllar.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kesinlikle öyle. Kalpten geldiği için kıymeti başka oluyor.
      Mutlu yıllar size de, sevgiler.

      Sil
  4. yaaaa ama ben o ayraçlardan istiyorummmm :)

    YanıtlaSil
  5. gönderin valla hatta ben burda satarım kaça satılıyorsa :) size destek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) satış yapmıyorum şimdilik. Öylesine, keyfine çiziyorum. O yüzden hediye olarak göndermek isterim. Lütfen bana adresinizi mail olarak gönderin :) Mail adresim sayfanın üstünde kimdir, necidir bölümünde var.
      Görüşmek üzere, sevgiler.

      Sil
  6. Hepsi gerçekten çok güzel olmuş ^^ Hepsine ayrı ayrı bayıldım ^^ Ben de magnet yapmıştım ama hiç uğraşmadığım için ortaya azıcık kötü bir görüntü çıktı :/ Silgi baskısı fikrine bayıldım!~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Aslında yapması zevkli ve kolay. Silgi ile baskı yapmak hoşuma gidiyor çünkü hem ucuz hem de istediğim şekilde yapabiliyorum^^

      Sil
  7. Ya kitap ayraçlarına bayıldımmm hepsi çok güzel :)) Sitenizi de çok sevdim takipteyim :))
    Benim bloguma da beklerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim :) Teşekkür ederim.

      Sil
  8. Ellerinize ve zamanınıza sağlık, hepsi çok iyi

    YanıtlaSil
  9. çalışamaların çok yaratıcı ve harika ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, beğenmenize sevindim.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma