20 Mayıs 2014 Salı

Snickers Cheesecake

Yaşanan felaketin ardından kendimizi toparlamamız kolay olmadı. Yitip giden canlara ve geride kalanlara olan üzüntümüz, tepki gösteremeyişimizin, söyleyemediklerimizin verdiği öfke, paranın adaletine karşı bir şey yapamamanın, düzeni değiştirememenin verdiği eziklik taş gibi oturuyor yüreğimizde. İlk günler dışında haberleri başlıkları dışında okumamaya, TV'de mümkünse gereksiz şeyleri izlemeye çalıştım. Ülkemizde bunca yaşanan felaketten sonra bende bir savunma haline geldi kendimi gereksiz şeylerle uyuşturmak. Kesinlikle duyarsızlık değil, çok daha duyarlı olduğum ve psikolojik olarak çok etkilendiğim için kendimi koruma yöntemim oldu bu.
Eskiden geceleri okuduğum Fatiha'yı bağışladığım insanların listesi kısaydı.. Listem, epeyce zaman aynı şekilde kalmıştı. Farkettim ki son yıllarda, özellikle 2013'te listem öyle uzamış ki, durup düşünüyorum unuttuklarım var mı diye. Elbette kimse ölüme karşı duramıyor, hepimizin başına gelecek bir şey. Yaşadıkça, daha çok tanık olacağız. Ama böyle felaketlerle hayatını kaybeden, hele ki onlarca, yüzlerce kişi olunca insanın kalbi daha bir kırılıyor, üzüntüsü daha farklı yer ediyor.
Ne yazık ki dünyanın bir gerçeği, ne olursa olsun geride kalanlar için hayat devam ediyor. Ben de yası hala devam edenlerden özür diliyor, bir haftalık yasımı bu yazı ve tarifle bozuyor, blog yazılarıma geri dönüyorum. Tek dileğim, bir daha böyle olaylar yaşanmaması..

Tarife Pinterest'te rastladım. Orijinal tarife buradan ulaşabilirsiniz.





Snickers Chessecake
Malzemeler
Taban için
3 paket Ülker Rondo Esmer veya Eti Negro bisküvi
50 gr eritilmiş margarin
2 yemek kaşığı süt

Cheesecake için
600 gr labne peynir
200 gr krema peyniri
4 yumurta
1+ 1/3 su brd. tozşeker
1 paket krema
2 silme yemek kaşığı un
1 paket Snickers (2'li paket), minik doğranmış
Vanilya (aroma, ekstre veya şeker şeklinde)

Üzeri için
1 paket krema
1 su brd. pudra şeker
2 paket Snickers (2'li paket)
Çikolata sos (veya eritilmiş bitter çikolata)
Karamel sos

Yapılışı
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
  • Öncelikle peynirlerin sularını süzdürerek büyük bir kaseye alın. Üzerine tozşekeri, unu, kremayı, kullanacaksanız birkaç damla vanilya aromasını veya 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresini döküp mikserle pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
  • Yumurtaları her seferde bir tane olacak şekilde iyice çırparak ekleyin. Kaseyi bir kenara alıp bekletin.
  • Rondoda veya bir poşet içerisinde bisküvilerinizi iyice dövün.
  • 50 gr margarini bir cezvede eritin ve ılıtıp bisküvilere ekleyin. 2 yemek kaşığı sütü de serperek ekleyin ve iyice karıştırın. Bu nemli karışımı 22 veya 24 cm kelepçeli kalıba dökün ve ellerinizle bastırarak, kenarlardan yukarı çıkacak şekilde, ince bir tabaka halinde yerleştirin.
  • Üzerine krem peynirli karışımı dökün. Snickersların bir paketini, kesme tahtasında minik minik doğrayın ve eşit dağıtmaya çalışarak peynirli karışıma ekleyin.
  • Fırının tabanına su dolu bir tepsi veya borcam yerleştirin.
  • Orta kattaki tele de kalıbınızı yerleştirin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp cheesecakein üzeri kızarana dek, yaklaşık 50-60 dk arası pişirin. (Ortası hala hafif sallanacak şekilde olmalı)
  • Kekiniz fırında pişerken kremayı ve pudra şekeri katılaşana dek mikserle çırpın ve buzdolabında bekletin.
  • Pişen keki fırından çıkarın ve ılıdığında buzdolabına kaldırın. Tamamen soğuduğunda krema sıkma torbasına doldurduğunuz kremayı kekin üzerine sıkın. Ortada bırakacağınız boşluğa da kalan Snickersları doğrayarak yerleştirin.
  • Son dokunuş olarak karamel ve çikolata sos dökün. Buzdolabında en az 2 saat (en mükemmel sonuç 6-8 saat) dinlendirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Görüşmek üzere.

12 yorum:

  1. Mımmm nefis.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ofofofofofofof ellerine saglıkkkkk offf bayıldım

    YanıtlaSil
  3. Cok güzel... Harika bir tarif ellerinize saglik. Muhtesem. Sayfaniz cok güzel cok siri, süpersiniz :)

    YanıtlaSil
  4. Deniz'cim yorumun beni çokkk mutlu etti teşekkür ederim, chesscake beni benden aldı ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. sozun bıttığı yer ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. İnanamıyorum Deniz, bayıldım bu tarife, ah bir de vakit olsa :( Belki böyle değil de başka şekilde deneyebilirim :) Ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  7. İnşallah canım,Rabbim bir daha böyle acılara yaşatmasın:(
    Muhteşem görünüyor ve inanılmaz iştah acıcı bir görüntü..
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  8. Yok böyle bir şey, Denizcim bu ne harika bir tarif olmuş böyle.
    Tek kelime ile bayıldım, ellerine sağlık.
    Hayırlı kandiller...

    YanıtlaSil
  9. Deniz nefis olmuşşşş.Ellerine sağlık bayıldım

    YanıtlaSil
  10. Ülke olarak çok zor ve işin kötüsü çaresiz günler geçiriyoruz. Dediğin gibi ölüm tabii ki yaşamın gerçeği ama bu kadar ihmalle , bu kadar para hırsıyla bu ölümler geliyorsa insan isyan ediyor. Neyse hepsi ışık içinde yatsınlar. Pastada gene görsellik inanılmaz. Diyette olduğumdan şöyle bir yalanarak geçtim. :) Eline sağlık.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma