26 Mart 2014 Çarşamba

Karamelize Soğan - Mantar Sosu


Yukarıda görmüş olduğunuz sandviç :))), evet orda sandviç yok çünkü çekmeye fırsatım olmadı maalesef :)) öyleyse aşağıda göreceğiniz sandviç son zamanlarda severek yaptığım ve yediğim mantar-soğan karışımı ile yapıldı.


Daha önce yazılarımı okuyanlar bilir, bende "birşeylere sarma" durumu mevcut. Takarım kafayı, sürekli onu yaparım. Şu sıralar da mantar ve soğanı karamelize ederek kullanmaya sardım. Her bir şeyin üzerine, arasına, yanına, sağına, soluna bu karışımı ekliyorum.  En son da kremalı ıspanaklı makarna üzerine kullandım. Şiddetle tavsiye ettiğim, karamelize edilmiş soğan severlerin bayılacağı bir tarif.

 
Karamelize Soğan- Mantar Soslu Ispanaklı Makarna
Malzemeler
Yarım paket makarna
1 su bardağı krema
1 yemek kaşığı margarin veya zeytinyağı
2 su brd. doğranmış ıspanak
Tuz, karabiber

Karamelize Soğan - Mantar Sosu için
2 adet orta boy soğan
1 paket kültür mantarı
1 yemek kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı toz kişniş
Sıvıyağ
1 tutam sarımsak tozu / yoksa küçük bir diş rendelenmiş sarımsak
Tuz

Yapılışı
  • Öncelikle makarnayı haşlayıp istediğiniz kıvamda pişirin. Süzgeçe alıp bekletin.
  • Boşalan makarna tenceresine margarini koyup eritin. Ispanakları ekleyip karıştırın. Çok pişirmeden kremayı ve tuz, karabiber ilave edip karıştırın.
  • Makarnayı tencereye alıp sosla birlikte güzelce karıştırın.
  • Soğanları ay şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın.
  • Bir tavaya sıvıyağ ekleyip soğanları koyun, tozşekeri ekleyip soğanlar sararana dek karıştırarak pişirin.
  • Mantarları da ekleyip karıştırın. Kapağını kapatıp ocağın altını kısıp 2-3 dk arada bir karıştırarak pişirin.
  • Mantarlar suyunu bıraktığında kapağı açın, tuz ve kişnişi, kullanacaksanız sarımsağı ekleyip karıştırın. Ocağın ateşini yükseltin ve arada karıştırarak mantarlar tüm suyunu çekip rengi hafif kızarana dek pişirin.
  • Tabaklara aldığınız makarnanın üzerine mantarlı sostan ekleyip servis edebilirsiniz.

NOT: Aynı mantarlı soğanlı sosu sandviçlerinize, hamburgerlerinize, ya da et yanına garnitür olarak da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun..

Görüşmek üzere.

10 yorum:

  1. Harikaaa... ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. Aynen bende bişeye kafayı takarsam yapıp yapıp dururum:)Sandviçte makarna tabağıda nefis görünüyor gerçekten.Ellerine sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. WOW jսst what I was looking for. Came here by searching for simple simple paleo dinner recipes

    my webpage paleo snacks for the road

    YanıtlaSil
  4. Deniz'cim ellerine sağlık makarnayı alıp kaçtım,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. üc silahsörler diyelim biz buna denizim
    mantar sogan ve makarnaaaaaaaaaaaa
    kiyamam dayanamam cok severim
    ellerin dert görmesin canim
    muhabbetle

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık, makarna da sandwich de çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  7. Gece yarısı yutkuna yutkuna bakıyorum fotoğrafına:)
    Koca bir ısırık için neler verirdim:)
    Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  8. Seviyorum tariflerini herzaman bir farklilik oluyor:)) vede pratik cogu..afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Deniz, olmaz ki ama... Sahur sofrasından kalkalı 2 saat olmadı ama resmen bu fotoğrafı görünce acıktım! Yarın öğlen kalkılacak, pazara gidilecek, ıspanak ve mantar bulunup bu tarif tez denenecek :) Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Umarım beğenirsiniz.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma