Biz hep sevenler olduk galiba. Gerek dolması, gerek kavurması iyi giderdi bizim evde. Annem eskiden kahvaltıya yapardı kavurmasını. Üzerine de bazen yoğurt dökerdi.
Artık annem kuruttuklarından ya gönderiyor ya da geldiklerinde getiriyor. Kavurmalık ve dolmalık olarak ayrı kurutuyor. Dolmalık için dolmalık biberleri kurutuyor. Kavurmalıklarsa diğer küçük biberler.
En çok renklerini seviyorum. Sarılar, açık yeşiller, koyu yeşiller, kırmızılar ve turuncular.. Renk renk çok hoşuma gidiyor. Bir de, onların kurutulurken pencere önlerinde nasıl bir güzellik sergilediğini hayal edebiliyorsunuzdur herhalde. Pencerelerin bir ucundan diğerine uzanan ipte dizili, renk renk biberler :)
Bu sabah kahvaltıya yaptığım biber kavurmasını sizlerle de paylaşmak istedim.
Kurutulmuş biber kavurması için öncelikle biberlerinizi ılık suyla yıkamanız ve ardından küçük bir tencerede birkaç dakika haşlamanız gerekiyor.
Soğanlar pişmeye başladıktan sonra yarım yemek kaşığı kadar domates salçası ilave edip güzelce karıştırin.
Haşlanıp süzülmüş biberleri tencereye ekleyip karıştırarak kavurmaya başlayın.
Çok az su ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Birkaç dakika sonra kapağını açıp karıştırarak harlı ateşte kavurun. Suyunu hafif çekince ocaktan indirebilirsiniz.
Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt sos hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Görüşmek üzere.
Denizcim ben bayılırım özellikle kahvaltıda ceviz ve zeytinyağı ile yemeye doyamam:)))Elleri
YanıtlaSilne sağlık.Tabaklarım Bernardodan ama diğer firma
lara göre çok aşırı pahalı Bernardo bende aldım ama oldukça pahalıydı:)))Mutlu pazarlar sevgiler.
Teşekkür ederim. Evet Bernardo biraz pahalı oluyor.
SilSevgiler.
Gene anlatımında görsellik ön planda.Ben de kurutulmuş sebzeleri çok seviyorum. Pilavda makarna da çok güzel oluyor. Ben bile İstanbul'da bu rutubette balkonda kuruttum. Tam kurumayanlarıda fırına tepsiye diziyorum, 5 dk. da kuruyor. O biberlerin bir kısmını robotta çekiyorum pul biber oluyor. Eline sağlık çok güzel anlatmışsın.
YanıtlaSilEvet evet sebze meyve kurutanlar var İstanbul'da da. Biz de pek severiz kuru sebzeleri. Teşekkür ederim ziyaretiniz için.
SilCanım çok severim kurutulmuş biber dolmasını. Kendim daha hiç yapmadım ama yapanlarda yedim. Bizim oralarda pek bilinmez biber kurutmak. Bende kavurmasını ilk burada senden duydum. Peki çok acı olmuyormu bu biberler.
YanıtlaSilEğer acı değilse, görüntüsünden anladığım kadarıyla bu muhteşem bir kahvaltılık olur gerçekten. Acı yiyemediğim için acıysa biraz zor tabii:))
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...
Bunlar acı değiller. Kurutulurken güneşte kaldıkları için bazıları kızarıyor. Biz de pek acı yiyebilen bir aile değiliz. Acı biberleri turşu yapıyor annem. Bunlar kahvaltılık kuruttukları :)
SilTeşekkürler, sevgiler.
resimler harika ,o kadar canlı çıkmış ki bak soğanların kokusunu duydum sanki:)Eline sağlık..
YanıtlaSil:)) Teşekkür ederim ne güzel sözler.
Silsebze kurutanlardanım ve çok severim ama kavurmasını hiç duymamıştım deneyeceğim,ben haşladıktan sonra kızartıp yoğurt tabiki sarmısaklı öyle yeriz.Yeni bir şey öğrendim teşekkürler...
YanıtlaSilYeniden merhaba,bu güzel tarif denendi çoook beğenildi ve teşekkür etmek için tekrar ziyarete gelindi :))Sevgilerimle...
SilMerhaba, çok sevindim beğenmenize :) Sevgiler.
Silbizim buralarda kurutulmuş sebze kültürü yok, ancak aktarlardan satın alınır. biber kavurman, görüntü olarak bizde daha çok tercih edilen turşu kavurmasına benzemiş. çok leziz görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilbiz de ailecek çok severiz bu lezzeti
YanıtlaSilbir de üzerine sarımsaklı yoğurt oldumu mmmmmmmmmmm yemede yanında yat
ellerine sağlık
çok guzel gozukuyor =)
YanıtlaSilbanada beklerim :=)
Ahh nasıl severim anlatamam..
YanıtlaSilSarımsaklı yoğurtla yedikçe yiyesim geliyor benim kuru biber..
Bu sene kurutamadım ama annem sağolsun..
Ellerine sağlık canım...
Nefiss görünüyor.
Merhabalar ben de kurutulmuş bibere bayılırım, nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Bana da beklerim.Sevgilerrrrrrr
YanıtlaSilEftelya, kendi sebzeni kurutman ne kadar güzel. Senin dediğin gibi de yapanları görmüştüm. Ama biz soğan ve salça eklemesiyle daha lezzetli olduğunu düşünüyoruz :) Denersen beğenirsin umarım. Teşekkür ederim güzel ziyaretin için.
YanıtlaSilDemetle, turşu kavurmasını biz de çok severiz. Bir ara da onu deneyip eklemek lazım :) Teşekkür ederim ziyaretin için.
Şeker Tadında, teşekkür ederim. Epey sevilen bir lezzetmiş. Ne güzel :)
Rainbow Gatherer, teşekkürler.
Hayat Cafe Tarifleri, teşekkürler :) Ben de yemeye doyamıyorum. Annelerimiz sağolsun :)
İlknur Şenel, merhaba. Teşekkür ederim ziyaretinize.
resimler muhteşemm deniz,cimm..
YanıtlaSilellerin dert görmesinnn canımm.
tattımm ucundan müsaden ile.
sevgilerimi bıraktım yerine...
:)
Afiyet olsun :)
SilTeşekkür ederim. Sevgiler.
merhaba evde baya kurutulmuş biberim vardı.nasıl değerlendiririm derken sizin tarifi gördüm.birazdan deneyeceğim.ellerinize sağlık bana da beklerim http://emekkafee.blogspot.com/ takıbımdesınız
YanıtlaSil