2 Aralık 2012 Pazar

Artanları Değerlendirmece: Hamur Cipsi / Kıymalı Makarna

Bu aralar mutfakta biraz cebelleşiyorum. Zorluyor beni yeni şeyler denemek istedikçe :)
İki haftadır stresliydim bloga koyacak birşey kalmadı diye. İlla birşeyler yapayım diye girince de sonuçlar pek iyi olmuyor.
Geçen haftaki denemelerim için afilli olsun, görüntüsü hoş olsun derken sonucun çöp olması çok canımı sıkmıştı.
Bu hafta da merakla denemek istediğim bir tarif vardı ama o da başarısızlıkla sonuçlanınca kalan hamurumu nasıl değerlendirsem diye düşünürken hamuru incecik açıp cips yapmaya karar verdim. Daha önce de denemiştim bu cipsleri. Humusla, dip soslarla, mezelerle ve salatalarla güzel giden bir çeşit. Ben bu sefer sade yaptım hamurum artan bir hamur olduğu için, ama baharatlı ve kurutulmuş otlarla da çok güzel olacaktır.
Tabi benim hamurum çok büyük olmasa da hüsranım sonucu cips için epey fazlaydı. Bir kısmını da uzun şeritler halinde kesip makarna yapmakta buldum çözümü.


Hamur Cipsi
Malzemeler
1 yumurta
1/4 veya 1/2 cup su
Un (yaklaşık 2 cup)
Tuz

Yapılışı: 
  • Un elenip tuzla karıştırılır.
  • Ortası hafif açılıp yumurta kırılır. 
  • Çok az su eklemesiyle, yumuşak kıvamlı, yapışmayan bir hamur hazırlanır. 30 dk üzeri nemli bir bezle kapatılarak dinlendirilir.
  • Unlanmış zeminde incecik açılır ve bir bıçakla veya kalıpla istenilen şekillerde kesilir. 
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın teline / tepsisine yerleştirilir. 
  • Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede, 10-12 dk üzerleri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirilir. 
Makarnayı yukarıda da söylediğim gibi uzun şeritler halinde kesip haşladım. Üzeri için de kıymalı sos hazırladım.
Bir cumartesi öğleninde 2 kişi karnımızı böyle doyurduk :)
Yaptığım birşey çok kötü bir tatda olmadıysa atmak yerine nasıl değerlendirilir diye düşünürüm çoğu zaman. Böyle minik fikirler bazen çok hoş güzel çözümlere dönüşebiliyor. O yüzden her zaman şansımı denemeyi seviyorum.
Bu sefer de çok hoş bir makarna ve atıştırmalık çıkardığım için mutluyum :)


Görüşmek üzere!

11 yorum:

  1. Deniz'ciğim, sen gerçekten çok beceriklisin canım. Sonu hüsran oldu diyorsun ama, bence burada mutlu son var. :)
    Ellerine sağlık canım.
    Bu arada piramit pasta için tekrar çok teşekkürler.
    Bana bile adında "pasta" geçen bir tarif yaptırabildin.
    Asıl başarı bu bence.
    Benden bile aşçı çıkarabilmek yani :))
    Sevgiler canım Deniz'ciğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Heyyfi :)
      Bence sen de harika şeyler yapabiliyorsundur.
      Mutfak işi biraz merak isteyen bir iş. Herkes yemek yapabilir bana göre :)

      Sil
  2. ikiside çok güzel görünüyor...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık Deniz, yine çok güzel fotoğraflar...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Şirine.
    Teşekkürler Zeynep.

    YanıtlaSil
  5. cok lezzetli görünüyorrr, aciktim simdiiii!!! :D

    www.ciimciime.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) koş mutfağa :)
      Teşekkürler ziyaretin için.

      Sil
  6. Lindo y muy bien hecho me encantan las pastas una verdadera delicia,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gracias por visitarnos. Abrazos y abrazos.

      Sil
  7. denizcim cipsler gercekten cok güzel gözüküyor ellerine saglik.
    peki o cips dipini nasil yaptin?? onu da denemek isterim :)
    almanyadan sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Cips sosu aslında kahvaltılık hazırlanan bir sos. Domates, közlenmiş kırmızı biber ve yeşil biberin kaynatılarak hazırlandığı bir sos. Ama kendim hiç yapmadığım için tam tarifi bilemiyorum. Teşekkürler ziyaretiniz için. Sevgiler.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma