11 Eylül 2012 Salı

Mantarlı Omlet

Ağustos'un son Pazar gününde, misafirlerimiz henüz gitmemişken yapılan, lezzetli, güzel bir kahvaltı.
Biz iki kızkardeş aynı evde yaşıyoruz. Anne-babamız memlekette. Yaz, kış misafirlerimiz hep olur. Annem-babam gelir, ablalarımız gelir aileleriyle. Dolayısıyla evimiz bir dolar bir boşalır. Kalabalık içindeyken birden yaz sonunda kalırız başbaşa Edi ile Büdü gibi :)
Ama kahvaltılarımıza hep özeniriz. Çünkü tek birgün beraber kahvaltı yapabiliyoruz ve onun da güzel bir sofra olmasına, haftaiçinde özlediklerimizi tüketmeye çalışıyoruz. İkimiz de yumurtayı çok severiz. Ablamı bilmem ama benim özellikle yumurta krizlerim olur. İşten eve zor yetişirim yumurta yiyeceğim diye. Kulağa tuhaf geliyor ama öyle :) Ve yumurtanın ziyan olması katlanamadığım, beni sinir eden tek şey diyebilirim.
Neyse konuyu çok dağıttım. Omlet de sık yaptığım, evde ne varsa ona göre çeşitlendirdiğim bir yiyecek.
O hafta güveç için aldığım mantarlardan epey kalmıştı. Minik minik, tazecik oldukları için mutlaka kullanmalıydım.




 
 
Mantarlı Omlet
Malzemeler
4 yumurta
1 yemek kaşığı un
1/3 su brd. süt
1 adet kırmızı biber, doğranmış
2 adet yeşil sivri biber, doğranmış
Çok küçük bir soğan veya orta boy soğanın yarısı, doğranmış
15-16 adet minik kültür mantarı, doğranmış
1-2 yaprak fesleğen, ince kıyılmış
Tuz, karabiber, kişniş tozu, sarımsak tozu
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Yapılışı:
  • Soğanı tereyağıyla birlikte büyük bir tavaya alın, 1-2 defa karıştırarak kavurun.
  • Soğan çok pişmeden kırmızı biberleri ekleyin.
  • Bunlar biraz piştikten sonra sivri biberleri ekleyip kısık ateşte,arada bir karıştırarak 1-2 dk pişirin.
  • Mantarları da ekleyip suyunu salana dek pişirin. Karabiber, tuz, bir tutam sarımsak tozu ve bir tutam kişniş tozu ekleyip karıştırın.
  • Un ve sütü derin kasede çırpın. 1 yumurtayı ekleyip iyice çırpın.
  • Kalan yumurtaları da kırıp güzelce çırptıktan sonra yavaşça tavaya dökün.
  • İnce kıyılmış fesleğenleri üzerine serpin.
  • Yumurta pişmeye başladığında spatula ile kenarlarından kaldırarak ve ortasından keserek kalan sıvı kısmı da pişirin. En son bütün çevirebiliyorsanız bütün halde, veya servis adedi kadar dilimleyip çevirin. O kısmı da 25-30 saniye kadar pişirip ocaktan alabilirsiniz.
Afiyet olsun!


13 yorum:

  1. Valla ne yalan söyleyeyim ilk dikkat ettiğim şey fotoğraflar.Ama omlet de enfes gözüküyor hani..
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkür ederim. Ben de ilk fotoğraflara bakarım. Fotoğraf çeker beni zaten o bloga.

      Sil
  2. ellerinize saglik afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Deniz'cim ikimizdede yumurta var:)))Ellerine sağlık omlet nefis olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, haftasonu için iki seçenek daha çıktı göreceklere :)
      Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Deniz'ciğim, bu yaptığın omlet hem çok lezzetli hem de çok sağlıklı.
    Yanına da çay.
    Of of of.
    Kızarmış ekmek, biraz da peyniiiiir, Aman efendim ne güzel yenir:)
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Heyyfi, şimdi de olsa da yesek :)) Teşekkürler.
    Fiona, thanks for stopping by.

    YanıtlaSil
  6. ellerinize saglik omlet cok harika duruyor :)

    YanıtlaSil
  7. omletin her türlüsüne bayılırım ama mantarlı olanı hiç denememiştim :) ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  8. Omletde harika görünüyor mantarlı ne leziz olmuştur ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma