23 Ağustos 2012 Perşembe

Artanları Değerlendirmece: Fırında Sebzeli Mücver

Merhaba. Geçenlerde şekerpare yaparken karnımı doyurmak için yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum.
Tek kalmış bir kabağım ve yine minik bir havucum vardı. Onlarla da daha önce damla çikolata'da görüp hoşuma giden mücvere benzer birşey yapabilirim diye düşündüm. Acele ile evde ne varsa katarak yaptığım lezzetli bir yemek çıktı ortaya.
 
 


 
Fırında Sebzeli Mücver
Malzemeler (2 Kişilik)
1 adet orta büyük kabak
1 adet havuç
2 yemek kaşığı konserve mısır
1 kibrit kutusu büyüklüğünde sert beyaz peynir
1 yumurta
1,5 yemek kaşığı un
Dereotu
Tuz, pulbiber
 
Yapılışı:
  • Havuç ve kabağı soyup, rendeleyin.
  • Bir kasede yumurtayı çırpın.
  • Rendelenmiş sebzelerinizi, mısırı, rendelenmiş peynirinizi, tuz, pulbiberi ve dereotunu ekleyip karıştırın.
  • En son üzerine 2 yemek kaşığı unu da ekleyip karıştırın.
  • Küçük bir fırın kabının dibini ve kenarlarını margarinle çok az yağlayın.
  • Karışımı kaba yayıp 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun!
 
NOT: Artan karnıbahar, patlıcan, patates gibi sebzeleri de ekleyebilirsiniz.


5 yorum:

  1. Ben bunu sadece kabak ile yapıyordum ama dediğin gibi diğerleri ile de karıştırıp deneyeceğim.
    Ellerine sağlık Deniz.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Deiğişik sebzelerle de daha lezzetli olacağından eminim.

      Sil
  2. Mücvere bayılırım ben ama kızartamadığım için ancak annemlere gittiğimde o yaparsa yiyebiliyorum. Bir kez fırında mücver denedim saçma oldu, tepsiden çıkartamadım.
    Bir de senin tarifin ile deneyeceğim. Tek soru: kabakları rendeledikten sonra suyunu sıkkarak mı koydun karışımın içine. Annem öyle demişti bana da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm, doğru ben onu aceleden pek düşünemedim açıkçası. Belki de o yüzden iç yapısı biraz nemliydi. Ama dediğiniz gibi kabak ve havuç rendelendikten sonra beraber sıkılırsa daha iyi olabilir.

      Sil
    2. Ben kalıbı çok az margarinle yağladım. İstesem kalıptan çıkarıp kek gibi kesebileceğim şekildeydi.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma