29 Temmuz 2012 Pazar

Çikolatalı Kek Üzeri Cheesecake

Merhabalar herkese. Bütün gün Çamlıca'nın serin rüzgarlarında gezinip,o güzelim esintide çiçek, böcek, kelebek fotoğraf çekip, stres attıktan sonra eve gelince sıcaktan erimek, dışarıda esen serinletici rüzgarın eve küçücük de olsa uğramaması çok büyük haksızlık. Hele ki odadaki pencere dışında evdeki bütün camların kapalı olduğunu farketmek ve bunu kimin, hangi akla hizmet yaptığını düşünmek zorunda kalmak çok daha büyük haksızlık. Sıcaktan eriyorum!
Dün gece bir ara, açık pencereden içeri giren soğuk rüzgarla ürperince sonbaharın serin gecelerini özlediğimi hissettim. Pikeye sarılmak bile çok güzeldi.
Biliyorum sıcaktan çok fazla bahsedip içinizi baydım ama bir de buzdolabından yeni çıkmış, krem kıvamındaki bir cheesecake'in nasıl da iyi geleceğini düşünün. Şimdi serinlemiş olmalısınız :))
Bu cheesecake + çikolatalı kek dilimleri denemeye değer. Baymayan minik dilimler yaz akşamlarına uygun gerçekten. Ayrıca akşamdan yaptığınızda ertesi akşam için çok da pratik. Tabi kek çırpmak size zor gelmiyorsa ;)





Çikolatalı Kek Üzeri Cheesecake
Çikolatalı Kek İçin
4 yumurta
1 çay brd. tozşeker
1/2 su br. sıvıyağ
1/2 su brd. süt
1 su brd kek unu (yoksa 1 su brd. un + 1 paket kabartma tozu)
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı Sarelle/Nutella vs.

Cheesecake İçin
2 yumurta
500 gr. labne peyniri
1 çay brd. tozşeker
1 paket vanilya

Yapılışı: 
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın. 
  • Kek için derin bir kapta yumurta ve tozşekerini iyice çırpın. 
  • Sıvıyağ ve sütü ekleyin. 
  • İyice çırptıktan sonra ayrı bir kasede un, kakao ve vanilyayı karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Tel çırpıcı veya tahta bir kaşıkla karıştırın. 
  • Margarinle yağlanmış ve un serpilmiş bir kelepçeli kalıba veya tepsiye kakaolu karışımı dökün. 
  • 2 yemek kaşığı Sarelle/ Nutellayı 1-2 yemek kaşığı kakaolu karışımla karıştırıp tekrar kalıba gelişigüzel dökün. 
  • Ayrı bir kasede 2 yumurtayı tozşeker ile iyice çırpın. 
  • Üzerine labneyi ve vanilyayı ekleyip krem kıvamı alana dek çırpın. 
  • Kalıptaki kakaolu karışımın üzerine bir kepçe veya kaşıkla yavaşça yayın. Dilerseniz bu aşamada, benim gibi üzerini bir çatal ile desenler vererek süsleyebilirsiniz. 
  • Isınmış fırında 50-60 dk kadar pişirin. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1 gece bekletin. 

Afiyet olsun!

5 yorum:

  1. Ne kadar güzel gözüküyor. Bayıldım!

    YanıtlaSil
  2. Yarın bunu denemeye karar verdim, cok pratikmis.sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyorrr eline sağlık ilgiç bir tarif

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, nasil tepsi kullandiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 24cm'lik yuvarlak kalıp kullanmıştım.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma