15 Haziran 2012 Cuma

Susamlı Simit Kurabiye

Benim çay saatim hiç olmadı. Ne iş yerinde ne evde hiç çay/kahve saati gibi bir ritüelim, öyle bir alışkanlığım olmadı. Sadece işyerinde dönem dönem saat 15:30- 14:30 arası krizlerim olur. Bazen o saatlerde gerçekten canım tatlı, tuzlu ne olursa birşeyler yemek, bazen de bol sütlü bir nescafe veya meyveli soda içeceğim tutar. Hele çayı kahvaltı dışında pek tüketmem. Belki de çalıştığım için ve pek vakit ayıramadığım için yoktur böyle bir alışkanlığım. Bilemedim şimdi. Ama olsun isterdim. Çalışmadığımı varsayarak tabi ki :)) Hani olur ya İngilizler gibi böyle şık çay takımlarında, bir dilim kek veya kurabiye ile şööööyle verandada (hayal bu tabi ki) oturmuşum arkadaşımla sohbet ediyoruz felan... İstermişim evet :)

Ama sizin varsa öyle çay/kahve saatiniz, yanına mutlaka böyle kurabiyeler yapıyorsunuzdur. Ya da bir kek. İşte bu da öyle bir seçenek.



Susamlı Kurabiye
Malzemeler
125 gr margarin
1/2 çay brd. sıvıyağ
1/2 çay brd. süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz (Miktarını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
Un
Üzeri için susam

Yapılışı: Öncelikle margarini küp küp doğrayıp hamuru yoğuracağınız kaba alın ve oda sıcaklığında yumuşamaya bırakın. Başka bir kasede 1,5 su brd. un, kabartma tozu, tozşeker ve tuzu karıştırın. Yumuşayan margarinin üzerine dökün. Sıvıyağı, sütü ve yumurtanın sarısını da ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur yumuşak ama ele yapışmayacak şekilde olana kadar un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şekli verdikten sonra önce her tarafını yumurtanın akına sonra da susama bulayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!


2 yorum:

  1. Ahhhh ahhh benim öğle yemeği saatim bile yok:(Ha
    yırlısı diyorum hep 26 senedir böyle hep.Simitin
    süper ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zormuş ama seninki de :)) Gerçi alışmış olmalısın.
      Teşekkür ederim ziyaretin için.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma