22 Nisan 2012 Pazar

Brownie Tart

Merhabalar. Aralar uzuyor mu ne :) Bu ara pek yeni birşey yapamıyorum diye yakınıp duruyordum ama bugün acısını çıkardım. İlk olarak kahvaltıya ıspanaklı ve peynirli krep yaptım. Onun tarifi daha sonra çünkü daha yeni ıspanaklı börek paylaştım. Ama öğlene yaptığım bu tart tamamen uydurmasyon oldu. Minik tartöletler yapmayı planlıyordum aslında. Sırf yeni aldığım merdaneyi kullanmak için tarta odaklanmıştım. Ama merdaneye elimi sürmeden, bildiklerimi karıştırarak böyle birşey çıkardım ortaya. Değişik oldu. Aslında hayalim üst kısmının biraz daha yumuşak olmasıydı, puding kıvamında. Ancak eldeki malzemelerimle ancak böyle birşey çıkarabildim.
Daha o kadar çok denemek istediğim tarif var ki.. Ama zaman yetmiyor bana. Haftasonuma herşeyi sığdırmak istiyorum. Gerçi artık sık sık mutfağa atarım herhalde kendimi. Söylemesi ayıp biraz bunalımdayım da. Unutmak için yapmayacağım şey yok..

Neyse tarife geçeyim artık.


Brownie Tart
Malzemeler
Tart Hamuru İçin
1 yumurta
1,5 cup un
1,5 yemek kaşığı kase margarin/ tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
1/2 cup tozşeker

Brownie İçin
2 yumurta
1/3 cup un
1/2 cup tozşeker
1/3 cup süt
100ml krema
40 gr bitter çikolata

Süslemesi İçin: Beyaz çikolata sosu, krema veya çikolata sosu kullanılabilir. Dondurma da çok iyi gidecektir.
Yapılışı: Öncelikle tartı hazırlayacağınız kabı margarin/tereyağı ile yağlayın. Derin bir kaba unu, kakaoyu, şekeri ve margarini alıp çatalla iyice ezerek karıştırın. Daha sonra ellerinizi kullanarak hamuru birleşene kadar yoğurun. Yumuşak, yapışmayan bir hamur olmalı. Bu hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin. Bu sırada fırını 200 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakın.
Başka bir derin kaba yumurtaları kırıp tozşekerle beraber iyice çırpın. Unu ve sütü ekleyin ve iyice çırpın. Bir cezvede kremayı, cezvenin kenarları kabarcık kabarcık olana kadar ısıtın. Ocaktan alıp içine ince doğranmış bitter çikolatayı ekleyin. Çikolata tamamen eridiğinde yumurtalı karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
Buzdolabından çıkardığınız hamuru elinizle tekrar yoğurun. Önceden yağladığınız kalıbınıza elinizle bastırarak yerleştirin. Kenarları tam diğer karışımın yeteceği hizada yükseltin ve diğer karışımı bu çukura boşaltın. Önceden ısıttığınız fırında pişirin. Tartın ortası hafif kabarmış olacak ve fırından çıktığında bu kabarıklık inecek ve dümdüz bir görüntü oluşacak. İyice soğuduğunda süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.


2 yorum:

  1. Nefis görünüyor.Gerçekten mutfak bunalım için en iyi ilaç..Umarım kısa sürede geçer.Ellerine sağlık:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Geçecek :)

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma