22 Ağustos 2010 Pazar

Yenilikler..

Herkese yeniden merhaba. Zaman hızla akıp giderken hayatımda bir anda olan ve alışmaya çalıştığım yenilikler var. İlki, bildiğiniz üzere yeni ev. Ona alışmak biraz zor oluyor aslında. Eski evin hemen yanı olduğu için bazen şaşırıp o eve gideceğim sanıyorum :) Diğer yenilik ise kurs hayatı. İngilizce kursuna başladım. Haftasonları akşam saatlerinde gidiyorum ve ona da hala alışamadım. Gerçi o daha çok yeni. Ama yine de iki haftadır hep geç kalıyorum derslere. bugün bir değişiklik yapıp vaktinden önce gitmeyi planlıyorum :)) Umarım bu yazımı fazla düşünmeden, uzatmadan bitirip, yetişirim.
O zaman geçiyorum dünkü marifetlerime. Sabah erkenden kalkıp şirin kurabiyeler yaptım. Öğlen saatlerinde de patatesli ekmek. Şükür ki yaptıklarımın ikisi de yüzümü güldürdü.
İlk olarak kurabiyelerimi göstereyim sizlere şööyle :)


Tarifimi de vereyim hemen.
Malzemeler
50 gr margarin (küp küp doğranmış ve çok yumuşamış)
1/2 çay brd. sıvıyağ
1+ 1/2 su brd. un
1 yumurta
1+ 1/2 çay brd. pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
Dolgusu için: Herhangi bir marmelat kullanabilirsiniz. Ben 10-15 adet böğürtleni 1 çorba kaşığı mısır nişastası ve 1 çorba kaşığı toz şekerle küçük bir cezvede pişirip kullandım. Siz de vişne, çilek gibi meyvelerle deneyebilirsiniz.
Yapılışı:  Yumurtayı derin bir kapta çırpın. Yumuşamış margarini de ekleyip mikserle margarin parçaları iyice küçülene kadar çırpın. Sıvıyağı ekleyin, karıştırın. Başka bir kasede unu, pudra şekerini, kabartma tozu ve vanilyayı iyice karıştırıp yarısını yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserle çırpmaya devam edin. Karışım kremsi bir kıvam alınca kalan unu da ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Hamur çok katı olmayan sıkma torbasında sıkılabilecek bir kıvamda olmalı. Eğer gerekirse bir miktar daha un ekleyebilirsiniz, hamurun şeklini koruması için.Yıldız uç takılı bir sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye aralarında 1,5 cm bırakarak sıkın ve önceden ısıtılmış 180 derecede kabarıp, altları kızarana kızarana dek pişirin. Yukarıda açıklamalı tarif verdiğim böğürtlen marmeladını iki kurabiyenin arasına sürerek yapıştırın.

Afiyet olsun.

İkinci tarifim bambaşka birşey olduğu için bir sonraki yazımda anlatacağım. Görüşmek üzere.

3 yorum:

  1. Muhteşem çekimler, muhteşem kurabiyeler, kimbilir ne kadar da lezzetlidirler. Maalesef ben bu kadar uğraşamıyorum, neyse, birgün belki beni ziyarete gelirsin de, yapıp getirsin:))

    YanıtlaSil
  2. Deniz, bunlar çok güzel görünüyor valla! Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim ikinize de.
    Banu, inşallah birgün :)

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma