26 Mart 2010 Cuma

Çilek Soslu Tart

Yıllardır haftanın en sevdiğim günü olmayı başarmış olan Cuma gününün şerefine hazırlandı bu tatlı.
Yeni işim yüzünden fazlasıyla gergin ve mutsuzum bu aralar. Başladığım günden beri aksilikler bırakmadı peşimi. Üstüne bir de pimpirikli bir patron olunca gerim gerim geriliyorum bütün hafta. Dolayısıyla Cuma günlerini de dört gözle bekliyorum. Neyseki bugünü sorunsuz atlattım.
Tüm özelliklerini taşıyan bir aslan burcu ve agresif bir kişilik olarak, yaklaşık bir aydır bu kadar "gerizekalı muamelesi" 'ne nasıl katlanıyorum, kendimi her son anda nasıl tutuyorum bilmiyorum ama patlayacağım günü ve o anı çok merak ediyorum. Gerçekten çok merak ediyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum.
Evet haftayı kapattım ve bunun şerefine güzel bir tatlı yapmak istedim. Yaptım.
 
                                                 İşte kendisi burada.



Çilek Soslu Tart 
Malzemeler:
Taban İçin : 2 paket yulaflı bisküvi , 3 çorba kaşığı margarin
Kreması İçin : 2 su brd. süt,  2 çorba kaşığı tozşeker
1 çay brd. krema (kullanmayabilirsiniz de)
1 paket vanilya,  1 çorba kaşığı nişasta (silme)
Sosu İçin: Yarım kg çilek,   1 çorba kaşığı toz jelatin,
1 çorba kaşığı soğuk su, 1 çorba kaşığı tozşeker
Yapılışı: Bisküvileri kırın veya rondoda çekerek un haline getirin. 3 çorba kaşığı margarini eritip, bisküvilerin üzerine dökün. İyice karıştırın. Bir tart kalıbına döküp, ellerinizle bastırarak sıkıştırın. 150 derece sıcaklıktaki fırında 10 dakika bekletin. Bu arada küçük bir tencerede süt, nişasta, kullanıyorsanız krema, şeker ve vanilyayı çırparak pişirin. Çilekleri ayıklayıp yıkadıktan sonra püre haline getirin. Küçük bir tencerede çilek püresini ve 1 çorba kaşığı şekeri kaynatın. Jelatini 1 çorba kaşığı soğuk suda eritip çilek sosuna ekleyin. Fırından çıkan tart tabanına önce muhallebiyi döküp, yayın. Sonra da çilek sosunu soğutup  muhallebinin üstüne yayın. Buzdolabında 1 saat bekleyip, sosu jöle gibi olduğunda servise hazırdır.
Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. bu nasıl bir şeydir böyle dibim düştü resmen ;)
    ellerine sağlık canım toz jelatin bulur bulmaz deneyeceğim

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim. jelatin kullanılması zorunlu değil aslında. çilek sosunu şekerle kaynatıp soğuttuktan sonra dilimlerin üstüne dökerek de servis edebilirsin.

    YanıtlaSil
  3. ben bunu görmediiiiiim
    müsteşarın....

    YanıtlaSil
  4. kaçırmışsın :)
    yaparım yine.

    YanıtlaSil
  5. Bu güzel bir fikir, marmelatla da olabilir gibi geldi :)

    YanıtlaSil
  6. evet o şekilde de lezzetli olur. ama daha akıcı bir sos olur.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma