23 Kasım 2009 Pazartesi

Kahvaltı Ekmeği

Son yaptığım pizzalardan artan hamurumu değerlendirmek için böyle bir ekmek yapmıştım. Un, ılık süt, yaşmaya, zeytinyağı, şeker ve tuzla yaptığım bir hamurdu. Tarifini vermemiştim bilindik diye. İşte o hamurdan yaptığım ekmeği bu sabah yemek kısmet oldu. Bu tür hamurla hazırlanan ekmekler pastanemsi olduğundan ben sadece kahvaltıda seviyorum. Akşam yemeğinde ise üstü çıtır çıtır olan tava ekmekleri daha iyi gidiyor. Zaten ben sık sık ekmek yaparım. Özellikle geceleri bizim "sergengezer" saatlerimiz geldiğinde (bu sergengezer kavramını birgün açıklayacağım size) bir diliminin üstüne reçel veya kuşburnu marmelatı sürüp geçiştiriyoruz.
Bu sabah ise daha farklı kullandım bu ekmeği. Aylardır çalışmadığımız için her sabah kahvaltı yapmaktan bıktık. Acıkıyoruz ama kahvaltı hazırlamak, yine aynı şeyleri yemek gelmiyor artık içimizden. Ben de arada bir böyle basit tabaklar hazırlayarak değiştiriyorum o kahvaltı havasını. Biraz beyaz peyniri, bikaç damla zeytinyağı ve maydonozla karıştırıp ekmeklerin üzerine sürdüm. Pulbiber serpiştirip fırında biraz ısıttım. Gayet de iyi oldular. Arada bir değişiklik iyi geliyor insana.

2 yorum:

  1. Merhaba ekmekler çok güzel görünüyor. Malzemeleri tam ölçüsünü yazarmısınız. Ellerinize sağlık. Ekmek evde yapılınca tadı hoş oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Bu ekmekleri çok uzun zaman önce yapmuştım o yüzden maalaesef hatırlayamıyorum.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma