9 Kasım 2009 Pazartesi

Haşhaşlı Çörek

Geçtiğimiz Cumartesi günü Haşhaşlı Çörek yaptım. Daha önce 1 defa yengem yapmıştı ve harika olmuştu. Ben de denemek istedim. Ama tek korkum hamurun maya kokmasıydı. Çünkü son zamanlarda mayalı hamur kullandığım zaman yaptığım bir hata yüzünden piştikten sonra hep maya maya kokuyordu. Bu sefer de öyle olur endişesiyle mayayı az kullandım. Tabi bu sefer de iyi kabarmazsa ve yumuşak olmazsa diye endişelendim. Ama korktuğum gibi olmadı. Hamurum iyi kabardı ve piştikten sonra maya kokmadı. Ve sanırım problemi de çözdüm. Önceden sütü az ılık olarak kullanıyordum, bu sefer sıcağa yakın kullandım. Değiştirdiğim tek şey bu olduğundan, çöreğimin kokmamasını buna bağlıyorum.
Zaten tarifi aldığım Portakalağacı'nda da sıcağa yakın ılık süt kullanın diyordu.
Tarif Portakalağacında. Ama orda iç malzeme için sadece haşhaş ve yağ kullanılmış. Ben iç malzeme için;
1 çay bardağı haşhaş, 2 su bardağı tahin, 1 çay bardağı pekmez, 2 çorba kaşığı su kullandım.Su kullanmanızı öneririm çünkü; tahin, pekmez ve haşhaş birleşince sürmesi çok zor oluyor. Haşhaşlar topaklanıyor ve dağılmıyor. Su eklediğinizde sürülmesi çok kolaylaşıyor. İşte çöreğimin fotoğrafları.

                        Gül bahçesi gibi görünüyor :)

1 yorum:

  1. haşhaşlı çöreğin tadı çok güzel oluyor. Seninkiler de harika gözüküyor.eline sağlık

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma