Bugün de kolay bir tarif paylaşacağım. Geçenlerde öğrenci bir izleyenim, fırınları olmadığı için tariflerimi denemeyeceğini yazmıştı. Bu da bana daha pratik, herkesin yapabileceği, fırınsız da pişirilebilecek tariflere de yer vermemin daha iyi olacağını gösterdi. Daha önce tavada yapılabilecek bir başka tarifi de burada paylaşmıştım. Şimdi de tavada rulo pasta yapacağız :)
Normal rulo pastayı sanki becerebiliyormuşum gibi, tavası kalmıştı bir de diye düşünmüştüm ilk denemeye koyulduğumda. Ama bu rulo pasta fikri, sabahları yemeyi çok sevdiğimiz pancakelerden çıktı ortaya. Pancakelerin durdukça elastik ve yumuşacık bir yapı aldığını görünce bununla harika pasta olur diye düşünmüştük. Dev bir pancake yapma fikri de güzel gelmişti :D Oldukça basit ve yemesi de keyifli bir pasta oldu denediğimizde.
Tarifin yapım aşamalarını fotoğraflamak ve bir de çileklisini tatmak için az önce yeniden yaptım. Hatta kahve yanında birer dilimini hüplettik bile :)
Artık fırını olmayanlar da kısa sürede arkadaşları veya sadece kendileri için küçük bir rulo pasta yapabilirler! O zaman onlara şimdiden kolay gelsin diyor ve tarife geçiyorum.
Tavada Rulo Pasta / Fırınsız-Pratik Rulo Pasta
Malzemeler (6 kişilik)
1 yumurta
2 yemek kaşığı tozşeker
1/2 çay brd. süt
3 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı toz krem şanti
3 yemek kaşığı süt
3 adet çilek veya 1 adet muz
Tabanı 20 veya 22 veya 24 cm teflon tava
Ocak
Yapılışı
- Kek için yumurta ve şekeri bir kapta iyice köpürtene dek (mikserle veya tel çırpıcı ile, hatta çatal da olur) çırpın. Sütü, unu ve kabartma tozunu ilave edip iyice karışana dek çırpın.
- Tavanızı ocakta, orta gözde, kısık ateşte iyice ısıtın. Çok minik bir parça tereyağı spatula ile tavanın her yerine yayın. Karışımı tavaya dökün ve en kısık ateşte, hamurun üzerinde göz göz delikler oluşuncaya dek pişirin. Kekin altını spatula ile kaldırarak kontrol edin ki yanmasın. Genişçe bir spatula veya iki tane spatula ile hızlıca hamuru ters çevirin.
- Kekin bu kısmını da altı kızarana dek pişirin. Ocaktan alın ve temiz bir mutfak bezinin üzerinde dinlenmeye bırakın. Birkaç dakika sonra tersini çevirin. Hamurun iyice yumuşadığını göreceksiniz.
- Ilıyan ve yumuşayan keki mutfak bezi ile birlikte yavaşça sararak rulo yapın.
- Hamuru bezden ayırın ve streç film üzerinde tekrar rulo yapıp soğumaya bırakın. Hızlıca soğutmak için buzluğa veya buzdolabına kaldırabilirsiniz.
- Bu sırada bir kapta tel çırpıcı veya mikser ile krem şantiyi çırpın.
- Soğuyan keki streç filmden ayırın ve ortasına krem şantiyi ince bir tabaka halinde sürün. Meyvenizi yerleştirin ve rulo yapın. Tekrar streç filme sıkıca sarıp yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Soğuyan ve şekil alan pastanızın uç dilimlerini keserek düzeltebilirsiniz veya olduğu gibi bırakabilirsiniz. Ben üstte göreceğiniz gibi önceden o kısımları kestim. Pastanız hazır! Dilediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
yummy, deneyeceğim tarif için teşekkürler :)
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz! ;)
Silİlham verici! Bol çilek varken evde mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilSelamlar.
Kaçırmayın bence de :) Denerseniz fikrinizi yazmayı unutmayın.
SilBu arada tavada kek tarifleri ile ilgileniyorsanız çok daha önce Leylanın Kahve Dükkanı tavada kakaolu kek yapmıştı, göz atın derim ;)
Tebessüm ederek okudum çünkü tam sanki normalini beceriyormuşum gibi tavada tarifi çıktı karşıma diye düşündüm ki aynısını sen yazmışsın. :) Ama okuyunca gerçekten pratik ve kolay olduğu anlaşılıyor. Tabii ki görüntüler gene nefis. Bloguna ilgisizlik sadece sana mahsus bir şey değil, alternatif paylaşım yerleri çoğaldıkça ilgi de azaldı hepsi aynı şekilde. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTarif süper kesinlikle deneyeceğim çok teşekkürler/dostbahcesinden🖐
YanıtlaSil