Bizim evde çok seviliyor pancake. Eskiden de sık sık yapardık kahvaltılara, şimdi yeni evimizde de çok sık yapıyoruz. Son zamanlarda farklı şekillerde denemeler yapmaya başladım. Baharatlı ve kepekli hamurlarla olsun, elma dilimleriyle olsun pek güzel oluyor bu şey.
Elmalı pancake nasıl yapılır onu paylaşmak istedim öncelikle. Birkaç defa denedim bu tarifi. Pişirme aşamasında en pratik yol aşağıda anlatacağım şekilde oluyor. Aslında ilk yaptığımda elma dilimlerini hamura batırıp tavaya öyle koymaya çalışmıştım ama çok kirletiyor ortalığı o şekilde. Aşağıdaki yöntem daha pratik geldi bana, o yüzden size de bu şekilde tarif edeceğim.
Elmalı Pancake
Malzemeler
1 elma
1 yumurta
1 su brd. un
3/4 brd. süt
1 yemek kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Dilerseniz tarçın
Servis için; elma, bal, ceviz
Yapılışı
- Yumurtayı ve şekeri derin bir kasede çırpın. Sütü ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu (kullanacaksanız toz tarçını) ilave edip iyice karıştırın.
- Elmayı soyun. İnce halkalara dilimleyin. Ortadaki çekirdekli kısmı keserek çıkarın.
- Yapışmaz tavada çok az tereyağı eritin (isterseniz yağ kullanmayabilirsiniz de). Ocağı kısık ayara getirin.
- Tavaya bir kaşık hamur koyun. Üzerine dilimlediğiniz elmadan bir parça koyun, hafifçe bastırın. 15-20 saniye pişirin. Elmanın üzerine yarım kaşık daha hamur koyun ve hafifçe yayın. Spatula ile ters çevirin. O tarafı da pişirip ocaktan alın. Hamuru bu şekilde bitirin.
- Pancakeleri bir tabağa alın. Doğranmış elma ve seviz serpiştirin. Üzerine bal gezdirip servis edebilirsiniz.
Görüşmek üzere.
Farklı olmuş ve kek gibi yense olur gibi..eline sağlık afiyet olsun..
YanıtlaSilKahve yanına da yenebilir kek niyetine aslında :)
Silçok güzel görünüyo
YanıtlaSilTeşekkürler
SilNefis gözüküyor, ellerine sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim.
SilDeğişik ve lezzetli bir pancake tarifi olmuş elinize sağlık sevgiler
YanıtlaSil