7 Nisan 2014 Pazartesi

Çilekli Tiramisu

Güzel geçen bir hafta sonundan sonra başladı yeni hafta da. Gerçi sabah uyandığımda zihnim ufak bir karışıklık yaşayıp bugünü Salı günü sanmama sebep oldu :) Dün işe ne giymiştim, bugün ne giysem düşünceleri arasında başladı günüm.
Hava dünden beri serin burada. Bol güneşli, ılık günlerden sonra atkıya bereye geri döndüm. Sağolsun Libadiye Caddesi diğer yerlere göre en az 2-3 derece fark ediyor, üşütüyor bizi. Gerçi üşümeye razıyım, biraz yağmurlu geçse şu bir iki ay diye ümit ediyorum ben de çoğu insan gibi. Yoksa yaz çok zor geçecek İstanbul'da.
Cumartesi günü bugüne göre nispeten daha güneşli ve ılıktı. Bütün gün o ışığı değerlendirebilmek için ne yapsam diye düşündüm. Düşünüp bulamadıkça strese girdim. En sonunda dolapta aylardır duran kedi dili bisküvileri değerlendireyim diye çilekli bir tatlı yaptım. Çilekli Tiramisu.. Tabii bende mascarpone peyniri olmadığı için krema peyniri kullandım. Çok hoş bir tatlı çıktı ortaya.







Tatlıyı çok fazla yapmak istemediğim için 3 kase ve küçük bir de pasta olarak hazırladım ben. Ama siz dilediğiniz miktarda çoğaltabilirsiniz. Ölçüleri 3 sıra, 2 katlı bir pastaya göre, benim kullandığım miktarlarda vereceğim.

Çilekli Tiramisu
Malzemeler
12 adet savioardi bisküvi
2 su brd. süt, ekstra 1 su brd. bisküvileri ıslatmak için
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 su brd. tozşeker
2 yemek kaşığı çok yumuşak margarin/ tereyağı
1 dolu yemek kaşığı krema peyniri (Yörsan White Krema Peyniri)
Yarım paket vanilya
300 gr çilek

Yapılışı
  • Öncelikle krema için süt, tozşeker, yumurta sarısı, nişasta ve vanilyayı küçük bir tencereye alıp tel çırpıcı ile iyice çırpın. Ocağa alın, kaynayıp koyulaşana dek, karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan aldığınız tencereyi soğuk su dolu bir kaba oturtun ve mikserle çırparak soğutun.
  • Karışım oda sıcaklığına geldiğinde çok yumuşak olan tereyağı veya margarini ve krema peynirini de ekleyip mikserle iyice çırpın. (Burada eklenecek yağın çok yumuşamış olması önemlidir. Özellikle margarin kullanılacaksa. Margarin parçalanmayıp top top kalmamalı kremanın içinde)
  • 7-8 tane çileği pastanın arasına koymak için minik minik doğrayın.
  • 6 tane bisküviyi süte batırıp hiç bekletmeden çıkarın ve tepsiye dizin. Üzerine kremadan yayın ve minik doğranmış çileklerden serpiştirin.
  • Sütle ıslatılmış bir sıra daha bisküvi yerleştirin ve üzerini krema ile kaplayın.
  • Dilediğiniz şekilde doğradığınız çileklerle süsleyin.
  • Pastanın üzerini bozmayacak şekilde streç filme sarın veya yüksek bir kapakla kapatın. Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servise hazır olacaktır..

Afiyet olsun..

Görüşmek üzere.

12 yorum:

  1. oh oh nasıl da güzel görünüyor.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim beğenmene. Teşekkürler..

      Sil
  2. Ellerine sağlık Deniz çilek çok yakışıyor tiramisuya gerçekten.Fotoğraflarda çok hoş

    YanıtlaSil
  3. Deniz'cim kedi dili ile çok pratik oluyor görüntü nefis ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle, pratik ve lezzetli.. Sevgiler.

      Sil
  4. Benimde var böyle dolapta bekleyen bir paket kedi dilim:))
    Özendirdin benide,öyle güzel görünüyor ki:)
    Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasedekileri yemesi daha keyifli, onlardan yap bence :))

      Sil
  5. Hmmm çok hoş görünüyor olsa da yesem:) Ellerine sağlık.
    havalar da dengesiz bu aralar bir gün kısa kolluk bir gün montluk gidiyor... bakalım ne zaman normal seyrine döner.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Havalar şöyle püfür püfür esen, sıcacık, insanı ısıtan haline döndüğünde ben de mutlu olacağım :)

      Sil
  6. iyi kide yapmışssın harika görünüyor senin fotoğrafların büyük keyif eminim tadıda böyle nefistir ellerine sağlık.
    bu arada bende çalışırken her gün ne giycem düşüncesini yaşardım :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah hergün ne giysem mücadelesi insanı hayattan soğutuyor :))
      Aynı şey senin fotoğrafların için de geçerli. Teşekkürler uğradığın için. Sevgiler.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma