25 Ekim 2013 Cuma

Pancar Yapraklı Kiş

Güneşli, muhteşem bir Cuma gününden merhaba. Keyifler iyidir umarım.
Hahaha! Kendimi bir anda radyo programı sunar gibi hissettim :)) Ama silmeyeceğim yazdıklarımı :)
Dün gece yatarken keyfim hiç iyi değildi, hatta şu saate kadar bile. Ama bu yazıya başlarken bir anda bugünün Cuma olduğunu hatırlamamla içim kıpır kıpır oldu :) Umarım herkes için harika bir gün olur bu. Haftasonuna muhteşem bir moralle girersiniz.
Bir süre önce yaptığım Ispanaklı Kiş'ten esinlenerek yaptığım Pancar Yapraklı Kiş'imle geldim bugün. Annem yaz sonunda biraz pancar yaprağı vermişti soğanla kavurup yiyelim diye. Ama ben bir kısmını bu tarifte kullanmayı tercih ettim. Çünkü Tchibo'dan alınan tart kalıplarımı kullanmak için can atıyordum :)) 
 



Pancar Yapraklı Kiş
Malzemeler
Pancar yaprağı (yarım demet)
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay brd. ezilmiş beyaz peynir veya lor peyniri
1 yumurta
Tuz, karabiber, pulbiber

Hamuru için
Un
1 yemek kaşığı yoğurt
2-3 yemek kaşığı soğuk su
1,5 yemek kaşığı soğuk tereyağı
Tuz

Yapılışı
  • Pancar yapraklarını yıkayıp ince ince doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp geniş bir tavada tereyağı ile kavurun.
  • Pancar yapraklarını ekleyip 5-6 dakika karıştırarak pişirin.
  • Tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip ocaktan alın.
  • Karışım ılıdığında üzerine peyniri ve yumurtayı ekleyip iyice karıştırın.
  • Hamur için bir kapta 1 cup un ve diğer malzemeleri çatalla ezerek karıştırın. Eğer gerekirse çok az un ekleyerek çok sert olmayan bir hamur elde edin.
  • Tereyağı ile yağlanmış kalıplara ellerinizle bastırarak yerleştirin.
  • Üzerlerine 2 yemek kaşığı iç malzeme koyun, artan hamur olursa şekiller keserek üzerlerine yerleştirin ve 200 derecede ısınmış fırında hamuru kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun.

Sevgiler..
Güneşli haftasonları dilerim.

 

17 yorum:

  1. enfes görünüyor ellerinize saglık bende dun pancar aldım yapraklarından ne yapsam dıyordum.fikir oldu.
    bana da beklerım http://emekkafee.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam isabet olmuş o zaman tarifim :) Teşekkürler ziyaretiniz için.

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor. Ispanaklı kişe bayılırım. Bunun da ondan geri kalır yanı yoktur eminim. Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ispanaklısı gibi bu da nefis oluyor. Fırsatınız olursa denemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  3. umarım canının sıkkın olmasının mühim bir sebebi yoktur,görüntüde harika leziz görünüyor ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samimi dileğin için teşekkürler Aylin. Bazen insan ufacık şeyleri bile dert edebiliyor. Neyseki büyük problemlerimiz yok :)
      Beğenmene sevindim görüntüyü :) Teşekkürler ziyaretin için.

      Sil
  4. Kişi çok severim pancar yapraklı halini çok merak ettim.Nefis görünüyor.Fotoğraflar yine çok hoş:)ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. un ne kadar olmalı.Yeni basladim pasta börek yapmaya da:)) deniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Un kullanımını 1 su bardağı (bu tarif için) ile başlayıp 1'er yemek kaşığı ilave ederek ayarlamalısınız. Yaklaşık 2 su brd. un kullandım ben.
      Mutfakta başarılar dilerim size :) Umarım keyif alırsınız.

      Sil
  6. Elinize sağlık Çok nefis bir kiş olmuş Sunumuda çok beğendim sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ziyaretiniz için. Sevgiler.

      Sil
  7. Radyo programcısı girişine bayıldım :))
    Kiş bugüne kadar hiç yapmadım ama çok da merak ediyorum yapsam sonuç ne olur diye...
    Pancar yaprağının kullanıldığını hiç duymamıştım, çok ilginç geldi. Merak ettim doğrusu...
    Bu arada fotoğraf muhteşem ve kiş de öyle... Keşke şuracıktan bir dilim alınabilseydi çayımın yanına :)))
    Ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de yapmadan önce çekindiğim bir tarifti kiş. Ama ilk denemeden sonra çok basit olduğunu, tam bana göre bir yemek olduğunu keşfetmemle çok sevdiğim bir yemek haline geldi. Şeker pancarının yaprakları bunlar. Ispanak gibi yumurtalısı da yapılır bizim oralarda.
      Uğradığın için teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  8. Enteresan tariflerin var Denizcim:) ellerine saglik..yaprakli pancar bulur bulmaz deneyecegim:))

    YanıtlaSil
  9. Öyle güzel görünüyor ki,karnım tok ama inanılmaz canım çekti.
    Pancarıda,yaprağınıda çok severim.
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Tasarım:Sawako Kuronuma