6 Aralık 2012 Perşembe

İncir Tatlısı / İncir Uyutması

Birçok yerde incir uyutması olarak geçen bu tatlıyı denemenizi tavsiye ederim. Yemesi pek keyifli, serin serin insanı rahatlatan bir tat. Bana göre kuru incir tüketmenin en güzel yolu oldu.
Malzeme sıkıntısı çekmeden yapılıyor hem de! Çünkü incir, içeriği sebebiyle sıcak sütle buluştuğunda mayalanıyor ve koyulaşıp muhallebi kıvamına ulaşıyor. Bunun için de işte sadece kuru incir ve süte ihtiyacınız var.
Açıkçası bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim. Ama soğuduğunda büyük bir keyifle yedim.

Bu seferki fotoğraflarım süssüz, sade ve az. Öylece bir tatlı fotoğrafı gibi. Ama o fotoğrafın altında büyük bir lezzet yatıyor haberiniz olsun :)



İncir Uyutması / Tatlısı
Malzemeler (4-5 Kişilik)
15 adet kuru incir
3,5 su brd. süt

Ben ekstra şeker katmadığım halde çok tatlı oldu. İsteyen 1-2 yemek kaşığı tozşeker ilave edebilir.  

Yapılışı:
  • İncirleri ılık suyla yıkayın. Sıcak su dolu bir kaseye alıp 15-20 dk bekletin. 
  • Bu arada sütü küçük bir tencereye alıp ısıtın. Hafif el yakacak derecede olmalı. (Kaynar olmayacak)
  • İncirlerin sap kısımlarını kesip atın. Minik minik olacak şekilde doğrayıp bir kaseye alın.
  • Sütten 1 su bardağı kadar alıp incirlerin  üzerine dökün. Bir çatalla ezerek karıştırın. 
  • Bu karışımı tenceredeki süte ekleyip iyic karıştırın.
  • Çok büyük olmayan kaselere paylaştırıp tepsiye dizin.
  • Üzerlerine temiz bir mutfak havlusu kapatın. Bir sofra örtüsünü de üzerlerine kapatıp sıcak bir ortamda 2 saat bekletin.
  • Süre sonunda kaseleri buzdolabına kaldırın. 
  • İyice soğuduklarında üzerlerini ceviz, fındık, vs. ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Görüşmek üzere!
Sevgiler.


22 yorum:

  1. Canım bu çok kolay ve sağlıklı bir tatlı. Kesinlikle yapacağım.
    Bu arada senin muzlu piramit pastayı dün yine yaptım.
    Harika oldu gerçekten. Çok övgüler aldım. Tekrar çok teşekkür ederim canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle :)
      Muzlu pasta gibi pratik tatlar bulmalıyım sanırım senin için :)
      Beğenmene öyle mutlu oldum ki.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Maravilloso postre bien gourmet me encantan los higos es irresistible,abrazos y abrazos.

    YanıtlaSil
  3. YEMESİNİ ÇOK SEVERİM AMA YAPMASINI BİLMİYORDUM
    ELLERİNİZE SAĞLIK
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı sabahlar :)
      Teşekkür ederim güzel ziyaretiniz için.

      Sil
  4. Denizcim çokkkk uzun zaman oldu bu nefis tatlıyı
    yapmayalı ellerine sağlık çok severim sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Deniz incirlerim durup duruyordu.Islattım şimdi.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir değerlendirme olacak :)

      Sil
  6. İncir sever eşime yapmalıyım bu tarifi.
    Ne kadar sevinir,nasıl mutlu olur:)
    Ellerine sağlık canım..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık tatlım lezzetinden hiç şüphem yok:))

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık . Mutlaka yapacagım. sevgiler

    YanıtlaSil
  9. çok güzel görünüyor...
    sunumun harika olmuş canım...
    ellerine sağlık...

    güzel haftasonları diliyorum...

    YanıtlaSil
  10. Sade demişsin ama gene çok şık bir fotograf olmuş. Şeker olmaması harika. İncir zaten diyette bile var. Hemen yapıyorum. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  11. tarif çok güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. ZEL, incir severler bu tatdan mahrum kalmamalı :) Sevgiler.

    Bir kase lezzet, teşekkürler.

    Şirineciğim, teşekkür ederim. Sana da güzel haftasonları.

    İlhan Bey, deneyin bence de. Beğeneceğinizi düşünüyorum. Teşekkürler.

    Şeker tadında, teşekkür ederim ziyaretin için.

    YanıtlaSil
  13. hımm nefis nefis, hemen denenmeli, sağlıklı ve yemesi de zevkli, ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  14. Yaptım süper oldu. gelip yiyen tarifini aldı. Kaç kişiye anlattım hatırlamıyorum. Teşekkür ederim ;) Kısmetse pazartesi blog da yayında olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum. Ellerinize sağlık. Mutlaka bakacağım sizin yaptığınıza da.

      Sil
  15. Merhaba,
    Bende tarifi Hilal'de görüp dün yaptım, gerçekten güzel bir tatlı,
    İçine extra şeker koymadın gayet güzeldi. Başta size, sonrad da Hilal'e çok teşekkür ediyorum :)))
    Sizi hemen izlemeye aldım, bana da beklerim. http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Zira tarif şu an yayında :))))
    Güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle,
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Deneyip beğenmenize çok sevindim. Baktım az önce sizin yaptığınız da harika görünüyor.
      Görüşmek üzere, sevgiler.

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma