Dün sabah kalabalık bir kahvaltı sofrası için iki çeşit poğaça yaptım. Zeytinli ve peynirli poğaçalar. Zeytinli poğaçamı paylaşacağım sizlerle. Ufak, iki lokma olabilecek büyüklükteler.
Malzemeler
2 yumurta (birinin sarısı üzerlerine)
1 su brd. yoğurt
150 gr margarin
1 paket kabartma tozu
Un
Tuz, 1 tatlı kaşığı tozşeker
Çekirdekleri çıkarılmış zeytin
Yapılışı:
- 3 su brd. unu derin bir kaba alıp üzerine kabartma tozunu, tuzu ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
- 1 yumurta ve diğerinin beyazını, yoğurdu ve küplere kesilmiş yumuşamış margarini de ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Hamur yumuşak ve birarada olana dek un ekleyerek yoğurun.
- Yoğurma işlemi bitince üzerini temiz bir bezle kapatıp15-20 dk bekletin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açarak içine ikiye bölünmüş bir zeytin koyup kapatın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Kenara ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüp 200 derecede ısınmış fırında üzerleri kızana dek pişirin.
Miss gibi olmuş ,kokusu buralara kadar geldi :)
YanıtlaSilÇiçeklerin ismi ne, ne kadar şirin duruyorlar?
:)
SilÇiçekleri yeğenim bahçeden toplamış. Oya ağacının çiçekleri. Parklarda felan da meşhurlar bu ara.
evet,bayram bitti ,bugün yine iş ,poaçaları gördükten sonra kahvaltı yapmadığımı aklıma geldi,dünden kala krepleri aldım yanına ,bana afiyet olsun,sana ellerine sağılık .
YanıtlaSilOh oh :)
SilTeşekkürler.
Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu arada poğaça yı çok severim ama mayalı gıdalara karşı intoleransım olduğu için, yoğurt kullanmadan yapılabilen bir tarif varsa ve bunu paylaşırsanız, çok sevinirim.
Sevgilerimle...
Merhaba. Teşekkürler öncelikle.Hiç denemedim ancak süt ve kabartma tozu kullanılarak da yapılabileceğini düşünüyorum. Bunu denediğimde sonucu sizinle mutlaka paylaşacağım.
SilGörüşmek üzere.
tarif icn cok teşekür ederim
YanıtlaSilBen teşekkür ederim ziyaretiniz için.
Silcok guzel olmus bunlar pofidik pogacalar:)
YanıtlaSil