31 Ağustos 2016 Çarşamba

Nektarinli/ Şeftalili Kolay Tatlı




En sevdiğim şeylerden biridir bu şekilde pratik, elde olanı kullanarak tatlılar hazırlamak.
Ben bunu misafire de yaparım, kendime de, diyette olan, tatlı krizine girmiş arkadaşıma da/ kendime de^^ Her türlü meyve ile de yapılabilir. İster elmaları dilimle azıcık baharat ilavesi ile bir kapta azıcık pişirip yap, ister çilekleri ikiye böl azıcık şekerle iki tık kaynatıp yap.. Armut, vişne, muz, kırmızı erik gibi bir çok meyve seçeneği bu tarife uygun.

Ben kahve yanına az miktarda tarçınlı bisküvi kırıntısı ve fındık parçalarıyla birlikte, tavada azıcık pişirilmiş nektarin kullandım.

Nektarinli/ Şeftalili Kolay Tatlı
Malzemeler (2 kişilik)
1 iri nektarin ya da şeftali
1 tatlı kaşığı tozşeker ya da esmer şeker
1 çay kaşığı tereyağı (ben kullanmış bulundum ama tamamen gereksiz)
3 adet bisküvi (Torku tarçınlı fıstıklı kullandım)
8/10 adet fındık, irice dövülmüş 
2 top vanilyalı dondurma
Yapılışı
  • Nektarini iyice yıkayıp ikiye kesin. Her bir yarımı da 4-5 parçaya kesin. Azıcık tereyağı sürülmüş tavaya veya yapışmaz tavaya direkt yerleştirip, her iki taraflarını 2'şer dakika orta ateşte pişirin. Servis edeceğiniz kaplara paylaştırın.


  • Aynı tavaya irice dövülmüş fındıkları ve üç-dört parçaya bölünmüş bisküvileri koyup biraz kavurun. Bu karışımı nektarinlerin üzerine serpiştirin. En üste bir top dondurma koyup servis edebilirsiniz.


2 yorum:

  1. Oyy Denizim; döktürmüşsün yine. Ne şahane ve pratik. Vallahi ben de yapayım bundan, muz da güzel olur gibime geldi şu an. Pratik ötesi hatta ve tatlı krizlerinde işe pek yarar. Buraları özlemişim çok uzak kaldım, aptallığıma doymayayım ama işte başka başka gelişmeler oldu yazamadım yazmak istemedim de pek. Bugün yeni bir yazı yazdım aylar sonra. Gerisi de gelir kanaatindeyim. Öperim yanaklarından çok çok. Gezmelerinize tozmalarınıza buraları da ekleyin, atlayın gelin ya bak mutfakta birlikte bişeyler pişiricez daha unuttum sanma!
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo! hoş geldin arkadaşım. Pek sevindim dönmene, epey ara vermiştin, sen farketmesen de biz çok hissettik. Ama bazen insanın uzun aralara ihtiyacı oluyor. Ben de unutmadım, aklımda inan. İlk fırsatta düşeceğim inşallah İzmir yollarına.
      Bu tatlı dediğin gibi muzla da çok güzel olur, hatta üstüne azıcık da karamel sos pek bir yakışır. Öyle de deneyeyim :)) İyi fikir bence de.
      Pratik olması sebebiyle hoşuma giden bir tarif, denersen beğeneceğini düşünüyorum.
      Sık sık görüşmek dileğiyle artık, sevgiler ♥

      Sil

Tasarım:Sawako Kuronuma